Туристическият бранш настоява за кризисни мерки за спасяване на летния

...
Туристическият бранш настоява за кризисни мерки за спасяване на летния
Коментари Харесай

Туристическият бранш иска е-визи и зелени коридори за организираните групи

Туристическият отрасъл упорства за спешни ограничения за избавяне на летния сезон. За задачата към Министерството на туризма е основана работна група от специалисти, която незабавно да реши по какъв начин чужденците да дойдат на отмора у нас.

Със 70 души личен състав, който обслужва 36 туристи от Полша – по този начин стартира сезонът в един от хотелите в Слънчев бряг.

„ Спешно би трябвало да се осведомят нашите съществени сътрудници – Англия, Германия, Бенелюкс, Чехия, Унгария, Полша, че ние сме сигурна дестинация, че при нас работят заведения за хранене и плажовете са отворени “, споделя хотелиерът Вълчо Вълчев.

Възстановяване на полетите от Русия и въвеждане на електронни визи, унищожаване на тестванията за туристи от прилежащи страни и „ зелени “ коридори за проведени групи са други ограничения, за които упорства браншът.

„ В Румъния наш рейс 48 часа заставам на границата, не можеше да влезе. Искаме да има буферни зони, където тези туристи само и единствено в тези буферни зони да стопират за престой, след което непосредствено да идват в България “, изяснява Евелина Пулева от Бургаската районна туристическа камара.

А до момента в който чакат западни туристи, някои бази отварят за български медици.

„ Правим го първо за признателност, тъй като ние сме наясно, че стресът и напрежението, което беше върху тези хора, е доста съществено “, споделя Деница Бахарова, шеф на подобен хотел.

Решение за ограниченията се чака в края на май. Междувременно Министерският съвет дефинира цената на чадърите и шезлонгите да бъде понижена на половина или отстранена напълно по избор на концесионера.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР