Турчинът Адем Асъл заслужи втората си титла от Европейското първенство

...
Турчинът Адем Асъл заслужи втората си титла от Европейското първенство
Коментари Харесай

Адем Асъл с втори златен медал от Европейското първенство по спортна гимнастика в Анталия

Турчинът Адем Асъл заслужи втората си купа от Европейското състезание по спортна гимнастика в Анталия, Турция, откакто победи във финала на халки при мъжете.

Асъл завоюва втория си златен медла, откакто получи оценка от 14.933 точки и по този метод дублира триумфа си от многобоя в четвъртък.

В разногласието за купата турчинът изпревари Ваагн Давтян от Армения с 14.733 точки и Елефтериос Петруняс от Гърция, който получи същата оценка като Давтян, само че остана с бронз поради по-ниската си оценка за осъществяване.

Британецът Люк Уайтхаус завоюва купата във финала на земя с оценка от 14.900 точки, с което изпревари олимпийския първенец Артьом Долгопят от Израел, който остана втори с 14.666 точки. Бронзът пък заслужи Милан Хосейни от Германия с оценка от 14.200 пункта.

Европейската купа на кон с гривни пък завоюва Рис МакКленахан от Ирландия с 14.666 точки, с което той стигна до втората си континентална купа след Глазгоу 2018.

Среброто завоюва Максим Генгес от Белгия с 14.566 пункта, а трети се подреди арменеца Артур Давтян с 14.266 точки.

Пир дамите на прескок златото взе Колин Девияр от Франция с 13.800 точки, която изпревари италианката Азия Д`Амато с 13.600 и Лиса Велен от Белгия с 13.583 точки.

На смесена успоредка първа стана Д`Амато с 14.466 пункта, за която това е още един орден в Анталия след среброто отборно и бронза в многобоя. Втора и трета са надлежно Ребека Дауни от Англия и Елизабет Зайц от Германия.

Европейското състезание в Анталия, Турция приключва на следващия ден с финалите на останалите пет уреда при мъжете и при дамите.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР