Тук става дума за политически атентат, защото цялата тази схема

...
Тук става дума за политически атентат, защото цялата тази схема
Коментари Харесай

Румен Гечев: ГЕРБ ни пробутват субсидиите заради изтребителите и ЧЕЗ

Тук става дума за политически атентат, тъй като цялата тази скица явно е ориентирана против Българска социалистическа партия. Българска социалистическа партия беше главният съперник на ГЕРБ на европейските избори и ще бъде на локалните избори. Ние сме огромна политическа опасност за ГЕРБ, по тази причина те оферират такова фрапантно решение. Това сподели в предаването "Лице в лице " по БТВ депутатът от Движение за права и свободи Румен Гечев.

Парите на партиите са дадени, с цел да бъдат харчени за тяхната политическа активност. Не е обикновено да бъдат държани на депопзит, както вършат ГЕРБ. Очевидно те могат да минат и без депозит, техните сътрудници са наклякали към европейските фондове и ги зареждат средств, съобщи Гечев.

Той добави, че не всяка партия имат опция да върне незабавно парите, както направиха ръководещите от ГЕРБ.

Те управляват медиите в забележителна степен, нямат потребност от специфична телевизия, само че ние имаме потребност от такава телевизия. Парите за партиите са дадени за това – да разпространяват концепциите на политическите сили, съобщи депутатът.

Правилни са настояванията да има бистрота и отчетност на дотациите, само че за това си има създадени механизми, означи той.

В момента ГЕРБ, техните спътници и техният скрито-явен покровител Движение за права и свободи разиграват един неприятно скърпен спектакъл, който няма да приключи добре – те нямат желание да вършат никакви промени. Резултатът от референдма през 2016 година не беше наложителен. Следващата година ГЕРБ внесоха фиктивно предложение за 1 лев дотация, за което чудесно са знаели, че няма да мине и то не мина. Сега, две години по-късно, се сетиха, че би трябвало да понижат разноските 11 пъти. Това опонира на здравия разсъдък. По средата на годината да намалиш бюджет 11 пъти – дали по този метод партиите може да реализират активността си. Тези, които оферират такова фрапантно понижение, знаят че няма да мине и разиграват циркове. А в случай че мине, знаят, че това е завършек на политическата система в България, разяснява Румен Гечев.

Според него предлагането няма да мине. Субсидията би трябвало да бъде понижена. Българска социалистическа партия е подготвена да договаря за 6 или 8 лв. дотация – подобен е и европейският опит. Това, което предлага ГЕРБ, е антидемократично и антиевропейско. Идеята да бъдем финансирани по американски модел, беше едно екстравагантно предложение, присмехулно към това на ГЕРБ. Няма по какъв начин да сложиш дваигател на Ламборгини в Трабант и той да върви. Това опонира на здравия разсъдък, няма по какъв начин да стане в нашата страна, акцентира социалистът.

По думите му, министър председателят Борисов е осведомен за това по какъв начин върви договорката за ЧЕЗ. За мен ккючовото решение е на КФН – дали купувачът на ЧЕЗ има задоволителна финансова адекватност. Добре е, че компанията е българска, като че ли по-различно от тази на Гинка Върбакова. Но държавното управление е осведомено, да не се вършат на разсеяни. Да не споделят, че договорката зависи напълно от чешкото държавно управление. Това е обидно, тук става въпрос за енергийната сигурност на страната ни. Отговорността е 100% на българското държавно управление и на определените от него институции, които би трябвало да ревизират договорката до девето коляно, сподели Гечев.

Те ни пробутват дотациите, с цел да прокарат другите си стартегически цели - договорката за американските изтребители и договорката за ЧЕЗ, и да останат на власт, добави той.

Депутатът означи, че Българска социалистическа партия продължава да стои зад концепцията за диференциран Данък добавена стойност, с цел да поевтинеят стоките и услугите. Не може в целия свят цените да падат при диференциран Данък добавена стойност, а тук това да не може да стане, съобщи още Румен Гечев.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР