Тук правата на етническите общности са на най-високо ниво, заяви

...
Тук правата на етническите общности са на най-високо ниво, заяви
Коментари Харесай

Димитър Ковачевски: Не преговаряме с България за влизане в ЕС

Тук правата на етническите общности са на най-високо равнище, съобщи Ковачевски след изявлението на българския президент Румен Радев за несъгласие за Македония

Премиерът на Република Северна МакедонияДимитър Ковачевски съобщи, че " няма да има несъгласие, тъй като към този момент сме почнали договарянията ", отговаряйки на журналистически въпрос за коментар след изявлението на българския президент Румен Радев, че Скопие е в положение на несъгласие за Македония и че той ще изиска мониторинг за правата на българите в югозападната ни съседка, предава скопското издание " Слободен щемпел “, представено от.

Ковачевски напомни, че РСМ към този момент е почнала скрининга с Европейски Съюз и че е в напреднал стадий и към този момент всичко върви безпрепятствено.

" Един от тези ориентири са правата на малцинствата, т.е. етническите общности, които не са част от най-голямата общественост в страната. Очаквам да го осъществим на най-високо равнище, тъй като спрямо която и да е страна в Европа тук правата на етническите общности са на най-високо равнище. Имаме институции и закони и това важи за всички общности “, увери Ковачевски.

По думите му настояването на който и да е политик в тази част не е проблем за Скоопие, тъй като правата, които имат всички човеци и групи в страната, са на доста по-високо равнище.

" Не бих коментирал България, те са в избори и всеки прави изказвания, с цел да вземе някой глас. Като минат изборите ще беседваме с държавното управление, което ще изберат. Но ние не преговаряме с България за влизане в Европейски Съюз, ние преговаряме с Брюксел “, добави Ковачевски.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР