Тук има русофили, които обожават руската култура и руското общество.

...
Тук има русофили, които обожават руската култура и руското общество.
Коментари Харесай

Бранимир Джокич: Голяма заблуда е, че сърби и руснаци са братя!

„ Тук има русофили, които обожават съветската просвета и съветското общество. Въпреки че множеството от тези, които се считат за русофили, стигат до равнището на мисълта, че Русия ще пожертва свои национални ползи в името на сръбските национални ползи “, споделя Джокич.

 

„ Голяма илюзия е, че има някакво сръбско-руско приятелство. Включително панславизма, който се заражда в Чехия и Полша и по-късно е употребен от Русия за свои политически цели и с цел да завоюва православните славянски нации на Балканите за кавга с Османската империя и Австро-Унгария. Това по-късно докара до Първата международна война “, прибавя той.

 

„ Тук живеем в илюзии и не се намира кой да каже истината на този народ, че няма приятелство и обич. Всички се управляват извънредно от националните си ползи. Трябва да премахнем това неправилно разбиране един път вечно “, безапелационен е специалистът.

 

На въпрос за какво счита, че сърбите бъркат за близостта си с Русия, Джокич дава отговор:

- Защото сме обезверени и считаме, че руснаците ще ни оказват помощ, тъй като няма кой различен да ни помогне в тази пагубна обстановка. Само че в случай че има съглашение сред Запада и Русия във връзка с Украйна, ние ще бъдем на масата. Руснаците ще ни предадат, с цел да получат нещо в Кавказ или в Украйна - споделя Джокич.

 

Подобни тези изрече предходната седмица и някогашният министър на защитата на Сърбия Драган Шутановац, който сподели, че Русия в никакъв случай в историята не е защитавала ползите на Сърбия. Нещо повече, той напомни, че до момента в който Хитлер е газел сръбската земя и избивал хиляди почтени, Съюз на съветските социалистически републики не си е мръднал пръста в поддръжка на югославските нации.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР