Днес Си Дзинпин се среща с Александър Вучич. Следващата му

...
Днес Си Дзинпин се среща с Александър Вучич. Следващата му
Коментари Харесай

Журналистът Георги Готев: Пекин се опитва да увеличи влиянието си...

Днес Си Дзинпин се среща с Александър Вучич. Следващата му спирка в Европа ще бъде Унгария.

 

" Пекин се стреми да реализира историческите си цели и го прави с всяка своя стъпка. Опитва се да усили въздействието си в Европейски Съюз през последните години. Търси най-слабите звена в Съюза ", изясни експертът.

Едно от най-големите завоевания на Китай на европейска територия е пристанището в Пирея, което Гърция продаде, означи още Готев. Черна гора пък взе голям заем от Пекин през 2014 година, с цел да построи една автомагистрала, добави той.

 

" Европейски Съюз не гледа с положително око на такива начинания ", безапелационен бе Готев.

 

В Белград и в Будапеща Си Дзинпин ще бъде посрещнат по метод, напомнящ визитата на Ким Ир Сен в София, счита журналистът. 

" Китай се стреми само към своя интерес, а той съответствува с този на Русия сега. Пекин обаче гледа с интерес и към големите територии на Русия ", сподели още специалистът.

 

Той сигнализира, че Китай занапред ще се намесва съществено на европейска територия.

 

" Мястото, където китайците се упражняват сега е Сърбия. Там са въведени системи за наблюдаване с китайски камери за лицево различаване по същата система, каквато съществува в Китай. Тези камери вършат по този начин, че за всеки китаец се знае всичко. Системата се вкарва в Сърбия и в други страни по метод, който остава неусетен за необятната общност. Китай разполага с тази информация. На нас ни е бедна фантазията доколко те считат да ни управляват ". 

Готев разяснява и въпроса дали Европейски Съюз губи Грузия поради Закона за задграничните сътрудници. 

 

" Опасявам се, че е допустимо след изборите през октомври в Грузия, които евентуално отново ще бъдат извоювани от партия " Грузинска мечата ", Европейски Съюз да осъзнае, че Грузия към този момент няма шансове да бъде претендент за участие. " Грузинска фантазия " завоюва изборите през 2012 година. Оттогава партията е непрекъснато на власт. Тя печели с помощта на една изборна система, която дава преимущество на първата политическа мощ. Тази партия твърди, че е проевропейска, а всичко, което прави нейният водач е в услуга на Москва. "

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР