„Цялата отговорност сега пада върху Слави Трифонов“, заяви Явор Божанков

...
„Цялата отговорност сега пада върху Слави Трифонов“, заяви Явор Божанков
Коментари Харесай

Явор Божанков: Цялата отговорност сега пада върху Слави Трифонов

„ Цялата отговорност в този момент пада върху Слави Трифонов “, съобщи Явор Божанков от гражданската квота на Българска социалистическа партия в студиото на „ Тази заран “ по бТВ.

По думите му в случай че се пропилее сегашния късмет за сформиране на държавно управление, това значи, че Бойко Борисов ще се върне „ на бял кон “ след по-малко от една година.

„ Единственото значимо нещо в този момент е какво ще направи Трифонов “, сподели Божанков.

Според него точно тази обстановка не постанова разискването на промяна на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Припомняме, че изпълнителното бюро на партията подаде оставка след неприятните резултати на парламентарните избори, само че самата Нинова – не.

Божанков счита, че в случай че в този момент се прави промяна на водача, това ще пропилее шанса за „ разглобяване “ на ръководството на Бойко Борисов.

„ Процедурата е тежка, продължава три месеца. Влезе ли Българска социалистическа партия в тази процедура по желание на водач, това значи по време на договарянията за кабинет, Българска социалистическа партия да бъде ненужен сътрудник. Това значи, че подаряваме властта на Борисов “, счита Божанков.

По думите му левицата не се опасява от нови избори.

„ Сега имаме късмет да създадем проверка на 10-годишния модел на Борисов. Ако пропилеем този късмет, това ще е историческа и тежка отговорност “, сподели Божанков.

„ Ако за Слави Трифонов хората са казвали, че той е план на Делян Пеевски, в този момент Трифонов има опция да потвърди, че това не е по този начин “, счита Божанков.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР