Цяла седмица хиляди доброволци и служители на реда издирваха под

...
Цяла седмица хиляди доброволци и служители на реда издирваха под
Коментари Харесай

Ето я майката на Сашко, която 10 дни не намери начин да се прибере

Цяла седмица хиляди доброволци и чиновници на реда издирваха къде ли не 12-годишния Александър от Перник. И до през днешния ден, два дни откакто момчето беше открито живо и в положително физическо положение, се появяват всевъзможни хипотези какво тъкмо се е случило. Дали той в действителност се е изгубил и е оцелявал самичък в планината, дали е бил похитен и в следствие пуснат, поради огромната акция по издирването и оповестената премия от 100 хил.лв. Някои допуснаха, че майката на детето, Радостина, която от две години живее във Англия, може да има нещо общо и да е направила опит да го прибере при себе си. Засега няма публична версия, тече следствие и бащата на детето не разяснява хипотезите, а само изчаква прокуратурата да си свърши работата.

До този миг обаче майката на Сашко не даваше изказвания, само знаехме името ѝ и че не е в страната. Докато детето ѝ е безследно изчезнало цели 8 дни. Днес тя проговори пред BTV и показа, че от самото начало не е била на себе си и е поддържала непрекъснат контакт онлайн с бащата. 
                             

Стана ясно още, че има планове да се прибере в България, с цел да види Александър, който не е виждала от две години. И тук е моментът да се запитаме - коя майка е склонна да остави детето си, било то и с тежка форма на аутизъм и толкоз дълго време да не откри метод да се върне и най-малко да се срещне онлайн с него? Далеч сме от желанието да подлагаме на критика, който и да било в подобен миг, само че обстоятелствата са обстоятелства и те са, че тя 8 дни не се прибра в България. Мнозина я нападнаха за това, че не е била ангажирана със случая. Други пък заподозряха, че може да има общо с изгубването на Сашко, само че от бащата на детето бе безапелационен, че я познава от задоволително дълго време, с цел да твърди, че тя не е склонна да извърши сходно нещо. 
                             

Известно е обаче, че прокуратурата ще разпита Радостина, даже и тя да не се върне в България скоро.

" Майката има желание да се завърне, само че при положение, че връщането ѝ не се състои, ще потърсим прийом през интернационалното право - ще бъде разпитана от способен орган на страната, в която се намира ", разкри Албена Стоилова - прокурор и представител на Окръжна прокуратура. 

Майката на 12-годишния Александър счита, че той не е бил похитен. Поддържа тезата, че момчето в действителност се е изгубило и просто се е разминавало с доброволците, които са го търсели.

" До момента съм имала единствено един диалог с проверяващ служител на реда от Перник и бях подготвена да спомагам, само че ми споделиха, че няма по какъв начин разпитът да се организира публично по този метод. Допълниха, когато се прибера, да се свържа с органите на реда ", описа майката. 

Самата тя е била изгубила вяра, че Сашко ще бъде открит, само че връзката с татко му ѝ пособия, той е бил и първият човек, който ѝ се обадил, с цел да каже, че детето е открито и е добре. 

И въпреки всичко - синът ти изчезва. Няма го 8 дни. Месецът е ноември. Студ, мрак, дъжд. И ти си някъде там, на доста километри. Получаваш информация за детето, което е било в утробата ти 9 месеца, по телефона. И ти оставаш някъде там, на многото километри. Да, детето има проблем, нелек... Изходът можеше да я всевъзможен. Всъщност, излаз можеше и да няма, само че за голяма наслада, всичко завърши наред, тъй като имаше хора, които одобриха това дете като свое и го търсеха...като свое. 

Знаете ли, не сме тук, с цел да съдим. И по-скоро бихме поздравили бащата на Сашко, тъй като с помощта на напъните му, на грижите му, през днешния ден той е жив и се усеща добре. А за доброволците, измежду които има и хора, които изгубиха работата си, тъй като са се посветили на издирването и органите на реда, които подадоха ръка на фамилията на Сашко и несъмнено, на делтапланеристите, които оказали първа помощ, можем да кажем единствено едно - реверанс, поради вас към момента можем да имаме вяра в положителното! 

 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР