Цяла България плаче за големия естраден певец Асен Гаргов. Близки,

...
Цяла България плаче за големия естраден певец Асен Гаргов. Близки,
Коментари Харесай

Фоторепортаж в БЛИЦ! Цяла България плаче за Асен Гаргов

Цяла България плаче за огромния естраден артист Асен Гаргов. Близки, другари и фенове се изредиха да се поклонят пред тленните остатъци на идола на генерации българи в столичния храм " Света Неделя ". Сред опечалените бяга и Йорданка Христова, Константин Марков от " Тангра ", Славчо Пеев и Димитър Манолов от КТ " Подкрепа ".

Асен Гаргов издъхна след дълга борба с рака в понеделник - 7 август. Легендарният артист беше дълготраен дуетен сътрудник на Лили Иванова. Гаргов е роден е на 24 юли 1949 година Като дребен дълго свири на цигулка.

После родителите му отпътуват за Чили, къдетотой учи китара в една от най-известните музикални школи. От 1975 година до 1991 година е дуетен и креативен сътрудник на Лили Иванова. Пише редица песни за нея. Като независим артист е прочут с песента „ Развод ми дай “, добила известност през 1989/1990 година Легендата на българската сцена не съумя да пребори рака.

Китаристът имаше онкологично заболяване на стомаха. През тази година той няколко пъти пътува до Истанбул, където лекарите му направиха цялостни проучвания и взеха решение да изчакат с интервенциите. Преди да замине за чужбина, Гаргов си направи интервенции и у нас, само че най-после умря.




































Снимки: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ
Оператор: Съйко Съев, БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР