Цял век след епохата на цепелините, идеята за огромни въздушни

...
Цял век след епохата на цепелините, идеята за огромни въздушни
Коментари Харесай

Най-големият летателен апарат в света се готви за полет

Цял век след епохата на цепелините, концепцията за големи въздушни кораби се завръща - посредством електрическо задвижване и финансиране от съоснователя на Гугъл Сергей Брин. Първият първообраз Pathfinder 1 е най-големият летателен уред в света, като упоритостта е с голямата си товароподемност той да даде начало на нова епоха на по-чист въздушен превоз, написа TechCrunch.

Дирижабълът, който преди дни беше показан публично, е дело на компанията LTA Research, като той е 3 пъти по-дълъг от Boeing 737 (т.е. над 124 метра) и употребява познати от дроновете технологии като lidar датчици, с цел да придвижва до 4 тона товар със скорост от 75 км/ч.
 Amazon може да употребява дирижабли като
Amazon може да употребява дирижабли като " въздушни хранилища "

Така компанията ще пести от силата на дроновете

Последният сходен колос в небесата е въздушният транспортен съд " Хинденбург ", чийто драматичен край показва образно проблемите, които имаха по-леките от въздуха летателни апарати - те се пълнеха със запалимия водород и най-малката повреда можеше за секунди да ги трансформира в смъртоносно огнено кълбо с великански размери. Pathfinder 1 употребява хелий и риск от пожар на процедура няма.

Неговото излизане от хангара идва след 10 години " кръв, пот и сълзи ", както споделя изпълнителният шеф на LTO Research Алън Уестън. Плановете са след Pathfinder 1 да стартира производството на още по-големи въздушни кораби с товароподемност, достигаща 200 тона.
 Франция прави товарен дирижабъл 2 пъти колкото Boeing 747, който ще придвижва по 60 тона
Франция прави товарен дирижабъл 2 пъти колкото Boeing 747, който ще придвижва по 60 тона

Компанията Flying Whales към този момент си е осигурила 200 милиона евро капитал за плана

Работата на компанията се финансира от Сергей Брин в немалка степен поради друга самодейност на софтуерния бизнесмен - за основаването на модерна инфраструктура, която да подсигурява доставянето на филантропична помощ по целия свят. Дирижабълът във типа, в който от LTA Research възнамеряват да развият Pathfinder 1, изисква по-малко наземно съоръжение, в сравнение с товарния аероплан, а също така носи 10 пъти повече товар.

Сега стартират тестванията на прототипа, като в началото те няма да са на огромна височина. Сериозно тестване е валидирането на технологията и узаконяването ѝ, защото и за авиационните регулатори в Съединени американски щати материята е нова.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР