Цветовете влияят върху човека и живота му, това твърди древната

...
Цветовете влияят върху човека и живота му, това твърди древната
Коментари Харесай

Кой е вашият любим цвят според Фън Шуй

Цветовете въздействат върху индивида и живота му, това твърди античната фън шуй философията и освен върху тях. Всеки цвят не значи просто нещо, а е изпълнен със смисли. С помощта на един или различен цвят можете да подобрите някой от детайлите на Фън Шуй, неналичието на който се отразява неподходящо в всекидневието.
Когато избирате палитрата за жилището, човек би трябвало да се управлява освен от законите на определения интериорен жанр и от желанията си, само че и от функционалното потребление на избран цвят.
 Кои цветове ни карат да се усмихваме? Кои цветове ни карат да се усмихваме?
Багрите, които ни заобикалят, могат да повлияят на настроението ни и метода, по който се усещаме. Черното да вземем за пример може да ни потисне...
Червеното е цветът на кръвта, жизнеността, силата и силата, вълнуващи и стимулиращи, вдъхновяващи стремежи. Освен това аленото е " затоплящ " цвят, подобаващ в " студени " региони. Този цвят е толкоз мощен, че може да бъде даже рисков. В интериора на спалнята той може да засили  връзките, само че в това време да предизвика спорове. Затова е по-добре да го употребявате там, където не спите - в хола, да вземем за пример, или може би в кухнята.
Жълтото е безоблачен цвят, символизира благосъстоянието. Превръщайки се в злато, той символизира изобилието както на пари, по този начин и на жизнеспособност. На изток това е цветът на мъдростта. Любовта към живота, насладата, артистичността, разбирането на основите са положени в жълто и този цвят може да помогне за намирането на себе си. Емоциите, генерирани от жълтото, са прилив на жизненост и развлечение, подсилване на вярата, чувство за уют и комфорт.
Синьото е цветът на водата и небето на дълбините. Укрепването на чувството за значимостта на протичащото се в пространствата, в това време носи чувство за хладина и непоклатимост. Той „ работи “ по сходен метод на сивия цвят: носи успокоение и ви разрешава да се концентрирате. Синьото може да бъде вдъхновяващо. И тъкмо като сивото, може да бъде депресиращо - в случай че има прекалено много от него.
Оранжевото е цветът на земята, синтезиращ алено и жълто, цветовете на кръвта и слънцето. Той подтиква желанието за духовно, облекчава самотата и склонността към меланхолия, е " укрепване " на казаното в оранжевите интериори (следователно е желателно в заседателни зали, кабинети на психолози). В същото време портокалът прогонва успокоение, предотвратявайки концентрацията.
 Да внесем благосъстоянието в дома с врата с Фън Шуй Да внесем благосъстоянието в дома с врата с Фън Шуй
Вратата е значима част от вашия дом. Чрез нея в дома влиза както позитивна, по този начин и негативна сила. Научете по какъв начин да отворите вратата...
Зеленото е цветът на продължението на живота. Наблягайки на връзката с природата и екологичността на интериора, то успокоява нервите, води до хармонично разбиране на света, подтиква възобновяване на изгубената мощ, демонстрира духовната младост на притежателите на къщата, кани ви да си починете и успокоение. Зеленото демонстрира началото на нов живот, същинска връзка. Рядък цвят, лишен от всевъзможни " противопоказания ".
Бялото е цветът на невинността и чистотата измежду европейците, на празнотата и Вечното Нищо - измежду източните нации. Подчертава целенасочеността, откритостта, искреността, свежестта и чистотата на добродетелта, ободрява и разполага с интензивност, само че не непотребна, а хармонична. Идеален за тъмни стаи, засенчващи тъмнината със своята прохлада. Банята също е уместно място за бяла мощ.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР