Цветелина Пенкова, евродепутат от ПЕС, обясни по БТВ защо е

...
Цветелина Пенкова, евродепутат от ПЕС, обясни по БТВ защо е
Коментари Харесай

Цветелина Пенкова: Влизането в еврозоната сега щеше да ни облекчи икономически в този труден момент

Цветелина Пенкова, евродепутат от ПЕС, изясни по БТВ за какво е било значимо да влезем в еврозоната колкото се може по-рано: 

" На първо място загубите са в посока на всички спомагателни благоприятни условия, които еврото ни дава. Влизане в еврозоната значи първо понижаване лихвите по заемите. В обстановката в която се намираме - тежка финансова и икономическа, това би облекчило доста нашите семейства. Намаляване на транзакционните такси, което е изчислено на 0.5% от Брутният вътрешен продукт - това са всички транзакции, които и семействата и бизнесите правят, с цел да обслужват заемите, които са взети в евро към този момент.

Загубихме опцията за по-бързо повишение на приходите и по този начин конвергенцията, която ще се случи в тази посока. Беше значимо да се случи в този момент, тъй като сега има един прозорец на много сериозен инфлационен напън в целия Европейски Съюз. Това е един от главните критерии, по които България към момента не дава отговор. Но можеше да бъде изработен компромис. Можеше да се понижи тежестта. "  
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР