Цветанка Ризова ми се разсърди сега, даже ми е гневна.

...
Цветанка Ризова ми се разсърди сега, даже ми е гневна.
Коментари Харесай

Колтуклиева: Шефът на Джемкорп цъфна в бТВ малко след брифинга на ГЕРБ! Ризова помага на Киро…

Цветанка Ризова ми се разсърди в този момент, дори ми е гневна. Отговори ми, че няма да изяснява на никого “технологията си на работа ”. Добре. Но аз ще ви обясня за какво ми се сопна.
Защото я попитах – по какъв начин е разкрила Атанас Бостанджиев – на мобилен или на стационарен телефон – т.е. знае ли къде е бил сега, тъй като е значимо да се разбере българската, по този начин наречена телевизия, издъ̀ржана с пари от страната – журналистическа работа ли прави или играе ролята на имиджмейкър в акция на спешен пиар?

Как по този начин търсеният от мнозина български публицисти, основен изпълнителен шеф на Gemcorp, внезапно, след конференцията на ГЕРБ със съществени разкрития и обвинявания, се озова в България за изявление в Цветанка Ризова?! Бил ли е инцидентно в София по време на позвъняването на Цветанка Ризова или е дошъл по неотложност от Англия?
Аз, да вземем за пример, разгласих обществено наличието на моя имейл до основния изпълнителен шеф на Gemcorp Capital LLP Атанас Бостанджиев (на който нямам отговор втори ден) и номера на телефона, на който му звънях през вчерашния ден и днеска – 020 3837 1120; разгласих фотоси на постройката на пъпа на Лондон, в която, съгласно информация в уеб страницата на компанията, се намира офиса на Gemcorp. Вчера ми дадоха отговор, че господин Бостанджиев не е в офиса, през днешния ден ме попитаха кой го търси и си записаха името ми, щели да му предадат и да ми се обадят. Ще очаквам.

Какво секретно има във всичко това?

Каква журналистическа находка си мисли, че е направила Цветанка Ризова?

Ето какво мисля аз:
– Атанас Бостанджиев би трябвало да пристигна в България, с цел да се срещне със служебния министър председател Гълъб Донев и служебния министър на енергетиката Росен Христов, с цел да даде обяснения за меморандума – по какъв начин е бил подписан и по какъв начин е бил преустановен.
– Атанас Бостанджиев би трябвало да даде показания като очевидец на български следователи и прокурори за меморандума – по какъв начин е бил подписан и по какъв начин е бил преустановен.

– БТВ би трябвало да зададе въпроси на непрекъснатия си клиент Кирил Петков, някогашен министър-председател – кой е предложил Gemcorp и IP3; упълномощил ли е инспекция на службите на двете компании – едната е основана с капитали на съветски олигарх; каква е ролята на дипломат Херо Мустафа, защото някогашният вицепремиер Асен Василев я уточни като вдъхновителка; по кое време е било взето решение на Министерски съвет и с какъв мандат е бил акредитиран министъра на енергетиката Александър Николов да подпише меморандума за 1 500 000 000 долара; с кое решение на Министерски съвет е прекъснато действието му; получено ли е било единодушие от двете задгранични компании – с какви документи и от коя дата, с подписи от двете страни; за какво документ за прекратяването няма в архива на Министерски съвет и МЕ, а е открито някакво писмо с искане за преустановяване в чекмедже в министерството на енергетиката.

Аз зададох обществено тези и други въпроси за меморандума на премиера Кирил Петков и очаквам отговорите му от 7 месеца!
-БТВ би трябвало да зададе въпроси на Александър Николов, някогашен министър на енергетиката от квотата на Има Такъв Народ, подписал меморандума с Gemcorp/IP3 без решение на Министерски съвет.
– БТВ би трябвало да зададе въпроси на основния секретар на Министерски съвет за какво в уеб страницата на държавното управление няма решение за сключване и за преустановяване на меморандума?

Цвети, скъпа, не те запитвам по какъв начин си вършиш работата, а се запитвам кой ти поръча да му свършиш работата?
То е ясно кой. Който се уплаши от разкритията за Gemcorp.

От Facebook профила на журналистката Соня Колтуклиева
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР