Цветана Пиронкова пропусна седем мачбола, но все пак се класира

...
Цветана Пиронкова пропусна седем мачбола, но все пак се класира
Коментари Харесай

Цветана Пиронкова стигна втория кръг в Нотингам

Цветана Пиронкова пропусна седем мачбола, само че въпреки всичко се класира за втория кръг на шампионата по тенис в британския град Нотингам с награден фонд 100 хиляди $ и гостолюбие.

33-годишната пловдивчанка се наложи над поставената под номер 2 в схемата японка Нао Хибино с 6:3, 6:7 и 6:3 за първия си триумф през сезона на трева, съобщи БНР.

Пиронкова поведе с 4:1 и това се оказа задоволително да триумфа в първия сет. Във втората част тя пропиля ранен пробив задатък, само че по-късно осъществя втори и при 5:4 сервираше за успеха, само че не съумя. В последвалия тайбрек тя поведе с 6:4, а по-късно пропусна общо седем мачбола и 84-ата в света Хибино изравни след 15:13 точки. Нашето момиче въпреки всичко съумя да наложи волята си в третия сет след основен пробив в осмия гейм, като затвори мача при осмата си опция.

С триумфа в първия мач на трева от съвсем четири години нашето момиче си обезпечи 1559 $ и 14 точки за международната класация, в която заема 113-ото място. Виктория Томова отпадна на старта откакто загуби от французойката Осеан Доден с 3:6 и 2:6 в друга среща от първия кръг.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР