Цветана Пиронкова приключи участието си на турнира в Ийстбърн на

...
Цветана Пиронкова приключи участието си на турнира в Ийстбърн на
Коментари Харесай

Жалко! Пиронкова бе близо до успех над Халеп

Цветана Пиронкова завърши присъединяване си на шампионата в Ийстбърн на осминафинал. Българката, която влезе в главната скица на конкуренцията като "щастлива губеща " поради отхвърли на Петра Квитова, позволи проваляне от международната № 2 Симона Халеп със 7:6(6), 6:7(4), 5:7.

Свирепият конфликт сред двете стартира през вчерашния ден в късния следобяд. Първата ни ракета водеше със сет и пробив при започване на втория сет, когато мачът бе пресечен поради неприятното време. В последна сметка бе решено той да бъде завършен през днешния ден.

В доиграването Пиронкова показва още веднъж доста мощна игра, само че неналичието на самочувствие в основни моменти и попречи да съкруши румънката.

В идващия кръг Симона Халеп ще се изправи против Королине Возняцки.

Първи сет
Срещата не започва по най-хубавия метод за Пиронкова, откакто позволи пробив в третия гейм, в който даже не завоюва точка.

В идващите елементи двете тенисистки сведоха до най-малко грешките си и печелеха елементарно подаванията си. Така се стигна до десетия гейм, в който Халеп сервираше за сета. Тя поведе с 40:0 и по всичко изглеждаше, че няма да има компликации да го завоюва. Не на същото мнение беше Пиронкова, която избави цели 7 сетбола и в последна сметка завоюва гейма за 5:5.

В последна сметка се стигна до тайбрек, в който пловдивчанката показва страхотна воля и темперамент и го завоюва на 6 точки, с което поведе в сетовете след 7:6(6).

Втори сет
Втората част пък стартира с три поредни пробива. При 2:1 за Пиронкова и 40:30 в четвъртия гейм срещата бе прекратена поради дъжд. Впоследствие бе решено тя да се доиграе през днешния ден.

Доиграването стартира с точка за пробив в интерес на румънката. Цвети съумя да го отрази и след това завоюва гейма, затвърждавайки пробива - 3:1. В шестия гейм българката загуби подаването си и резултатът стана 3:3 гейма. Последваха два поредни в интерес на румънката. При 5:3 Халеп сервира за сета, само че позволи пробив, който беше вкоренен незабавно от Пиронкова за 5:5.

В последна сметка се стигна до тайбрек, в който международната номер 2 позволи по-малко грешки и го завоюва на 4, с което изравни сетовете.

Трети сет
В заключителната част Пиронкова първа стигна до пробив за 4:2. Веднага по-късно обаче първата ни ракета изигра слаб сервис гейм и Халеп върна пробива. Румънката направи съдбоносен брейк за 6:5 и по-късно сервираше за мача. Тя поведе с 40:15 и осъществя още първия мачбол.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР