Цветан Апостолов от Пловдив, станал известен като Цецо Пиромана, не

...
Цветан Апостолов от Пловдив, станал известен като Цецо Пиромана, не
Коментари Харесай

Цецо Пиромана обжалва десетата си присъда, 6 г. зад решетките му се виждат много

Цветан Апостолов от Пловдив, станал прочут като Цецо Пиромана, не е удовлетворен от десетата си присъда и счита, че наказването му е повишено. На 1 август тази година  той се призна за отговорен по обвиняване за отправени 3 закани за ликвидиране и тенденциозен палеж на 4 автомобила. Окръжният съд в Пловдив му наложи едно най-общо наказване за двете санкции – 6 години затвор при първичен непоколебим режим.
Прочетете още
Въпреки, че е с богато престъпно досие и неведнъж осъждан, Цветан е останал неудовлетворен от присъдата и е решил да опитва да си издейства по-леко наказване на втора инстанция. Пред апелативните магистрати той сподели единствено: „ Искам да ми намалите наказването, вие ще прецените с какъв брой ”. Според юристът му Лилия Попова първоинстанционният съд е показал ненужна суровост при отсъждане на присъдата и тя е безпричинно висока.

Прокурорът от своя страна акцентира на това, че делото в Окръжен съд мина по реда на съкратеното правосъдно разследване, като 45-годишният пироман призна напълно виновността си и обстоятелствата и събитията, по този начин както са разказани в обвинителния акт. Това му даде право и да употребява с 1/3 по-ниска присъда от избраната.

По делото е изяснено, че Цветан Апостолов е запалил няколко автомобила в Пловдив за кеф, без да има съответен претекст за закононарушението. Действията са осъществени в централната част на града, на бул. ”Цар Борис III Обединител ” на 24 септември предходната година. Мъжът е запалил общо 4 автомобила – „ Шкода ”, „ Дачия ”, „ Ауди ” и „ Шевролет ”, на обща стойност 27 559,25 лева като е имало заплаха огънят да обхване и избите на близката постройка.

Няколко дни по-рано, на 17 септември, Цветан е заплашил с ликвидиране хора от личния състав на заведение „ Пилето ”, като също така е отправил закани, че ще възпламени ресторанта. Пред кореспондент на  TrafficNews  хората, работещи в заведението споделиха, че се опасяват за живота си. Спас Германов описа, че всичко е тръгнало от изхвърлен станиол от цигари.

„ Бях събрал боклука в ресторанта тъй като затваряхме  и той пристигна от някъде с други хора. Не беше клиент. Дойде и седнаха да пушат и той си хвърли станиола на земята, при което му споделих да го остави на масата и ние ще го съберем ”, описа Германов. При тези думи Цецо Апостолов станал нападателен и отвърнал, че ще го изкорми, ще го залее с киселина и ще го наръга в корема. В това време Кера Керенска чула скандал и излязла от ресторанта, с цел да види какво се случва. Апостолов заплашил и нея, че ще я залее с киселина и допълнил, че ще възпламени заведението и както е дървено, щяло да изгори за 5 минути. Жената натиснала паник бутона и пристигнал СОТ-а, а не след дълга и екипи на полицията. Цецо Апостолов бил задържан и отведен в районното.

Седмица по-късно е открито, че е запалил и колите, като в началото пред служителите на реда е отрекъл. Въпреки това съпричастността му към закононарушението е открита. По делото са налични записи от камери, показания на очевидци, информации от мобилен оператор, че номерът му е бил в клетка, в обсега на палежа. Снети са и пояснения от очевидец с загадка идентичност, от които излиза наяве, че Апостолов напълно умишлено и предумишлено е осъществил палежите.

След задържането му са му повдигнати две обвинявания – за две закани за ликвидиране и за тенденциозен палеж на непознато имущество в изискванията на рисков рецидив. Цветан Апостолов е с богато престъпно досие и досега има зад тила си 9 присъди за разнообразни закононарушения, в това число за закононарушения срещу личността и собствеността. Има и предходни присъда за палеж. От момента на задържането си, той е с взета мярка за неотклонение „ задържане под стража ” и изчаква влизането на десетата си  присъдата в действие в пловдивския затвор.

Решението на Пловдивския апелативен съд ще бъде несъмнено в законовия двумесечен период.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР