ЦСКА за пореден път се размина буквално в последните секунди

...
ЦСКА за пореден път се размина буквално в последните секунди
Коментари Харесай

ЦСКА: Властелинът на късния гол

ЦСКА за следващ път се размина безусловно в последните секунди и изтръгна трите точки в мача с Ботев (Пд). Успеха с 2:1 донесе Стефано Белтраме с гол от фаул в 92-ата минута. От вкарването на тима в елита през сезон 2016/17, " алените " се обрисуват като безспорен владетел на късните попадения.

Статистиката демонстрира, че в цели 14 мача те не просто отбелязваха голове след 85-ата минута, само че те бяха и такива, че променяха знака в мача и носеха точки. Нещо повече - в 12 от тези 14 случая " алените " стигнаха до победа, а единствено в два - до тъждество.
 ЦСКА победи Ботев (Пд) с 2:1 в дуел от Първа лига
Късна драма на " Армията "! Белтраме воин за ЦСКА против Ботев (Пловдив)!

Стефано Белтраме донесе първата " армейска " победа за сезон 2020/21

Двата пъти, в които се стигна до реми, бяха против Левски - все през предишния сезон. В единия дуел Раул Албентоса с глава изравни за 2:2 в 88-ата минута, а в другия отново две минути преди края на постоянното време и отново с глава Али Coy направи 3:3. Веднъж с късен гол " алените " удариха " сините ". Това бе в края на сезон 2017/18 - 3:2 с гол на Рубен Пинто в 90-ата минута.
 След ЦСКА - Ботев стана ясно: Червеният валяк ще гази!
След ЦСКА - Ботев стана ясно: Червеният валяк ще гази!

Много майсторско осъществяване на Белтраме

Най-нещастен откъм получени късни голове против ЦСКА е отборът на Черно море. " Моряците " в цели 4 мача в последните 4 години получиха общо 6 съдбовни гола. Както е видно, в два дуела даже отнесоха по две попадения в заключителните минути.

Като теглим чертата, против всички отбори в Първа лига сметката демонстрира, че общо ЦСКА за малко над 4 сезона вкара 16 решителни гола след 85-ата минута. Те са донесли общо 27 точки на " алените ". По този индикатор те са номер 1 измежду останалите отбори в елита от 2016-а година насам. За съпоставяне, за същия интервал Левски има осем късни победи и две равенства, а Лудогорец - едвам пет късни триумфа и две ремита.
 Неделев с покъртителен жест към почитател на ЦСКА
Неделев с покъртителен жест към почитател на ЦСКА

Тодор сподели какво е в основата на най-популярната игра в света

Интересно е и това, че ЦСКА много рядко е на другия полюс и съвсем не получава късни голове. " Червените " единствено един път се опариха от подобен сюжет, само че пък беше съдбовно и мъчително. Става дума за мача на 6 април 2018 година против Лудогорец. " Армейците " изгубиха с 2:3, като победното попадение бе дело на Якуб Шверчок в 88-ата минута. До 84-ата минута " алените " водеха с 2:1, само че не устояха. На процедура този мач реши шампионата, защото след него Лудогорец дръпна с 6 точки. Съвсем друго щеше да е при " алена " победа, даже и при реми, тъй като до края на сезона имаше мач ЦСКА - Лудогорец в София.
 Георги Йомов: На ЦСКА не се отхвърля! Приех незабавно!
Георги Йомов: На ЦСКА не се отхвърля! Приех незабавно!

Ще се потвърждава пред " великата аудитория "

Безспорно всички тези многочислени " червени " победи, изковани в заключителните секунди, приказват добре за тима. Разбира се, съперниците им могат да ги отдадат на шанса, само че с изключение на за шанс, тези късни голове приказват и за битка до край. А това, че си несклоняем и гониш триумфа до дупка е нещо доста значимо и позитивно. Това приказва за воля, за темперамент, за нрав. А и успехите са доста по-сладки, в случай че дойдат с гол в края на мача, в сравнение с по всяко друго време.

Така че най-малко от тази позиция " алените " почитатели не могат да имат забележки към своите любимци. Желанието и непримиримостта в тима ги има, само че за купа може би единствено те няма да стигнат.
 Време ли е за смяна в ЦСКА?
Време ли е за смяна в ЦСКА?

Вратарят и отбраната на тима тормозят почитателите
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР