ЦИК започна разяснителната кампания за предстоящия вот на 29 октомври. Централната

...
ЦИК започна разяснителната кампания за предстоящия вот на 29 октомври.
Централната
Коментари Харесай

ЦИК започна разяснителната кампания за предстоящия вот на 29 октомври

ЦИК стартира разяснителната акция за идния избор на 29 октомври.

Централната изборна комисия (ЦИК)  започна  разяснителната кампания  за идния локален избор на  29 октомври . Това оказва се от интернет страницата на изборната комисия.

Държавният глава  Румен Радев  към този момент имаше среща с представители на изборната комисия, след която определи  дата за идния избор и издаде декрет,  с който насрочва изборите на 29 октомври.

От ЦИК напомнят, че на локалния избор през есента ще се гласоподава за  общински съветници кметове  на  общини кметове  на  райони  в  София Пловдив  и  Варна , както и за кметове на кметства. На локалните избори не се образуват изборни секции в чужбина и не се гласоподава зад граница, означават от ЦИК.

Избори за кмет на кметство се създават в тези обитаеми места, които към датата на обявяване на указа на президента за насрочване на изборите за общински съветници и за кметове имат население над 100 души с непрекъснат адрес (чл. 14 от Закона за административно-териториалното устройство на Република България), напомнят от ЦИК.

Как да се записваме за гласоподаване на локалните избори 2023 година по сегашен адрес

При избори за общински съветници и за кметове, в случай че гласоподавателят има сегашен адрес през последните шест месеца преди изборния ден в съответното обитаемо място, може да изиска да бъде вписан в изборния лист по сегашен адрес не по-късно от 14 дни преди изборния ден. Искането се прави документално до кмета на общината, региона, кметството или до кметския наместник или посредством електронно заявление през интернет страницата на Главна дирекция „ Гражданска регистрация  и административно обслужване “ в Министерството на районното развиване и благоустройството, показват от ЦИК.

Откриха тайнствен лабиринт под черква в Мексико

Източник: mediata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР