Цифровото злато продължава да демонстрира уверен ръст. Към днешен ден,

...
Цифровото злато продължава да демонстрира уверен ръст. Към днешен ден,
Коментари Харесай

Цената на биткойна достигна $18000

Цифровото злато продължава да показва убеден растеж. Към сегашен ден, на 15-ти декември цената на биткойна на редица тържища доближи $18000.
През последните седем дни най-популярната криптовалута нарастна с към 13%, а пазарната капитализация на тази цифрова валута доближи $300 милиарда. Индексът на доминиране на биткойна е 55,9% при обща капитализация на целия криптовалутен пазар $532 милиарда.



По този метод, в края на тази седмица пазарната капитализация на биткойна надвиши пазарната цена на колоси като Bank of America Corp ($299,67 милиарда), Wells Fargo ($291,83 милиарда) и Visa Inc ($255,9 милиарда).

Фючърсните контракти се търгуват на борсата CBOE на равнища, малко по-високи от сегашните цени на спотовия пазар при покупко-продажбите с неотложно заплащане. Това се пояснява като въздържан оптимизъм на огромните вложители.



На горния скрийншот се вижда, че най-голямо търсене измежду вложителите имат краткосрочните контракти, изтичащи през месец януари 2018 година.

Да си напомним, че предходната седмица на фона на впечатляващия растеж на биткойна и появяването на фючърси, водещите площадки за търгуване с криптовалута блокираха за по няколко часа.

Биткойнът е изключително прелъстителен за вложителите от Япония – страната с третата международна стопанска система. В тази страна технологиите и търговията с валути са водещи бизнеси, а биткойнът съчетава тези две посоки в един артикул.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР