Цетине. Интронизацията на новия Черногорски и Приморски митрополит на Сръбската

...
Цетине. Интронизацията на новия Черногорски и Приморски митрополит на Сръбската
Коментари Харесай

Вечерне Новости : Започна интронизацията на новия черногорски митрополит

Цетине. Интронизацията на новия Черногорски и Приморски митрополит на Сръбската православна черква (СПЦ) Йоаникий стартира в манастира „ Рождество на Пресвета Богородица “ в остарялата столица на Черна гора Цетине, макар опитите на локалните националисти да осуетят церемонията, написа електронното издание на сръбския вестник Вечерне новости .

Сръбският патриарх Порфирий дойде с хеликоптер в град Цетине. " За Божията популярност, ние пристигнахме в Цетине, с цел да правим интронизацията на новия Черногорски и Приморски митрополит Йоаникий. Призоваваме всички на молитва ", написа патриарх Порфирий на страницата си в " Инстаграм ".

Той разгласява и видео от идването си в Цетине. Във видеото се вижда по какъв начин няколко командоси посрещат хеликоптера и оказват помощ на патриарх Порфирий и митрополит Йоанникий да излязат от него, а по-късно ги покриват с платнен щит от възможен снайперски огън. Събралите се вярващи в Цетинския манастир поздравяват идващите с възгласи и възгласи „ Достоен! "

Съобщава се, че сега тече празнично свещенодействие.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР