Цетине. Черногорската полиция рано сутринта в неделя използва сълзотворен газ,

...
Цетине. Черногорската полиция рано сутринта в неделя използва сълзотворен газ,
Коментари Харесай

Vijesti : Полицията използва сълзотворен газ в Цетине

Цетине. Черногорската полиция рано сутринта в неделя употребява сълзотворен газ, с цел да разпръсне националистите, които се пробват да попречват церемонията по интронизацията на черногорския митрополит Йоаникий от Сръбската православна черква (СПЦ) в Цетинския манастир, заяви черногорският портал Vijesti .

Според информацията, към 5 часа сутринта (6 часа българско време) националистите са се събрали на Дворцовия площад в Цетине и са почнали да хвърлят бутилки и камъни по полицията. Тогава полицията е употребила сълзотворен газ. В резултат на това стачкуващите са се разделили на дребни групи и са напуснали площада.

Порталът IN4S удостоверява информацията за потреблението на сълзотворен газ. Според медията протестиращите се управляват от съветника на президента на Черна гора Мило Джуканович, Веселин Вельович. Протестиращите дежурят пред полицейските кордони, подреждайки дами и деца пред кордоните на чиновниците на реда.

Според черногорските медии, в посока Цетине, пътищата, към който са блокирани от протестиращи още от събота, спомагателни полицейски сили и булдозери се придвижват, с цел да разчистят барикадите.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР