Церемонията по връчването на Златните глобуси, известна като партито на

...
Церемонията по връчването на Златните глобуси, известна като партито на
Коментари Харесай

Златните глобуси стават вегански фестивал

Церемонията по връчването на " Златните глобуси ", известна като " празненството на годината ", този път ще предложи напълно „ безживотинско “ меню на гостите. Ще бъде сервирана 100% растителна храна, а задачата е да се поддържа самодейността за екологична осведоменост по отношение на потреблението на месни храни и отпадъците, създавани от тях.

" Ако има метод, ние можем в случай че не да променим света, то да спасим планетата. Може би ще успеем да създадем по този начин, че " Златните глобуси " да изпратят сигнал и да притеглим вниманието към въпроса за изменението на климата ", съобщи президентът на асоциацията на премиите Лоренцо Сория.

" Храната, която ядем, методът, по който отглеждаме храната, която ядем, методът, по който изхвърляме храната, е един от огромните приноси за климатичната рецесия ", добави той.

Годишната гала по награждаването ще се излъчи в ефира на NBC от Бевърли Хилс, Калифорния.

Матю Морган, основен началник готвач в хотел „ Хилтън “, където се организира церемонията, назова смяната в менюто изненадваща. Той обаче я приел, откакто осъзнал, че ще насочи позитивно обръщение.

Елементите от главното ядене включват гъби в раковина от кралски стриди и ризото с диви гъби, дружно с печени кълнове на брюкселско зеле и моркови. Студена чорба от цвекло ще бъде поднесена като предястие (вижте рецептата по-долу).

Супа от златно цвекло (от гл. готвач на Хилтън)

2 с.л. зехтин екстра върджин

1 кг златно цвекло, обелено и нарязано на 1-см кубчета

1 междинна по мярка нарязана глава лук

2 средноголеми моркова, обелени и нарязани

4 скилидки чесън, накълцани

Половин чаша бяло вино

1 л зеленчуков бульон

Чаша вода

1 ч.л. портокалова кора, плюс сок от 2 портокала

1,5 ч.л. сол

Четвърт чаша нарязани печени и осолени шам фъстъци

1. Загрейте мазнината на междинна мощ на котлона. Сложете вътре цвеклото, лука и морковите. Разбърквайте понякога, до момента в който лукът стартира да се карамелизира (т.е. 15 до 18 мин.). Добавете чесъна, като непрекъснато бъркате, до момента в който се разнесе миризма (ок. 1 минута). Добавете виното и използвайте дървена лъжица, с цел да отлепите потъмнелите късчета артикули от дъното. Добавете бульона и водата, изчакайте за заври и доварете на междинен огън. Покрийте и оставете да се вари до момента в който цвеклото стане доста меко (ок. 1 час). Премахнете от огъня и оставете да поизстине за 20 минути.

2. Пюрирайте охладената чорба с блендер, до момента в който изчезнат всевъзможни късчета, а в случай че се постанова добавяйте вода, с цел да се получи нужната консистенция. Върнете пюрираното в тенджерата, като прибавите стърготините от портокалова кора, сока и солта. Охладете още 30 минути или до момента в който стане готово за сервиране.

3. Нарежете фино зелена фалшификация (в истинската рецепта се употребява надземната зеления от златното цвекло!). Сипете супата в чиниите и поръсете със зеленото и шам фъстъка. Капнете и малко зехтин за декорация, в случай че желаете.

Порции: 4

Активно готвене: 40 минути

Общо време за подготвяне: 2 часа и 10 минути
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР