Центристът Яир Лапид, лидер на израелската опозиция, обяви късно снощи,

...
Центристът Яир Лапид, лидер на израелската опозиция, обяви късно снощи,
Коментари Харесай

Опозиционни партии в Израел постигнаха сделка за нов кабинет

Центристът Яир Лапид, водач на израелската съпротива, разгласи късно нощес, че има задоволително поддръжка в Народното събрание, с цел да сформира държавно управление, предадоха международните организации.

Лидерът на партия „ Йеш Атид “, разгласи сформирането на 8-партийна коалиция.

Според съглашението водачът на дясната партия „ Ямуна ” Нафтали Бенет ще бъде министър председател на ротационен принцип и след това ще съобщи поста на Лапид.

Предстои парламентарен избор преди държавното управление да постави клетва.

В мнение Лапид съобщи, че е уведомил президента Реувен Ривлин за съглашението: „ Обещавам това държавно управление да работи за всички израелски жители – тези, които гласоподават, и тези, които не гласоподават. Ще почитам съперниците му (на кабинета – б.р.) и ще направя всичко по силите си да обединя и свържа всички в израелското общество “.

В израелските медии бе публикувана фотография, на която се виждат Лапид, Бенет и Мансур Абас, водач на партия Обединена арабска листа, по-известна като Раам, които подписват съглашението – договорка, която мнозина смятаха за невъзможна. Лапид се обади на президента Реувен Ривлин, с цел да го уведоми, че може да образува съдружен кабинет, сплотяващ съперници на досегашния министър председател - Бенямин Нетаняху от десницата. Това стана броени минути преди крайния период - 23.59 ч. (и българско време) през вчерашния ден.

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР