Централният защитник на Тотнъм Мики Ван де Вен направи нов

...
Централният защитник на Тотнъм Мики Ван де Вен направи нов
Коментари Харесай

Защитник на Тотнъм е най-бързият във Висшата лига

Централният бранител на " Тотнъм " Мики Ван де Вен направи нов връх за най-бърз спринт във историята на Висшата Лига - 37,38 км/ч по време на успеха на Тотнъм с 2:3 над " Брентфорд ".

Тази статистика се записва единствено от началото на сезон 2020-2021 в Англия и не се знае дали играчи като Тиери Анри или Роналдо при започване на кариерата си са били по-бързи от днешните. Откакто обаче се записва таза статистика, единствено двама играчи са надминали междинната скорост на спринт от 37 км/ч.

Това са въпросният Ван де Вен и десният бек стрела на " Манчестър Сити " Кайл Уокър, който държеше близо една година върха с впечатляващите 37,31 км/ч. Ван де Вен направи това впечатляващо достижение единствено в третия си мач след тежка травма, която го бе извадила за няколко месеца.

Този връх на централния бранител не е инцидентен, откакто предишния сезон в Бундеслигата направи топ скорост от 35,97 км/ч с екипа на " Волфсбург ".

За съпоставяне какъв брой бързо тичат професионалните футболисти може да дадем междинната скорост на Юсеин Болт по време на международното по лека атлетика през 2009 година, където междинната скорост на ямаеца за 100 метра е била 37,578 км/ч.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР