Централният съвет на ДПС заседава присъствено за първи път от

...
Централният съвет на ДПС заседава присъствено за първи път от
Коментари Харесай

Карадайъ с мощна атака срещу Бойко Рашков: Нарушаваше закони! Принуждаваше полицията да…

Централният съвет на Движение за права и свободи заседава присъствено за първи път от три години след пандемията от COVID-19.

„ Трябва да сме си извлекли нужните уроци, които историята ни даде. Нямаме потребност нито от легенди, нито от спасители. Ако важи максимата, че обединяването прави силата, че в заедност можем да подсигуряваме разцвет за нашата татковина, то това би трябвало да важи и за политиците. Задължителното разделяне на политиците основава и разделяне в обществото “, съобщи ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ на брифинг след съвещанието.

Бойко Рашков нарушаваше законите, принуждаваше полицията да извършва политически поръчки, сподели още Карадайъ. Те, Политическа партия, бяха извършители на закона, на Конституцията, а в този момент лепят етикети кой е добър и кой е неприятен.

Централният съвет на Движението утвърди и одобри критерии за номинации на народни представители преди идните изключителни парламентарни избори на 2 април, както и декларация с целите на партията преди изборите.

Ръководството на Движението направи и разбор на предходната си предизборна акция, по какъв начин би трябвало да протече идната и какви са упованията им за идващите избори.

В началото на съвещанието бе направена инспекция на кворума. Зам.-председателят на придвижването Ахмед Ахмедов поздрави членовете на Централния съвет.

Три цели за новите избори очерта водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ в заключителната си тирада от името на ПГ на Движение за права и свободи преди края на 48-ото Народно събрание. Те са разговор, отговорност и разсъдък. Нека още в предизборната акция сложим основите на разговора, който би трябвало да се състои в 49-ото Народно събрание, с цел да има постоянно държавно управление, което да взема решение проблемите на хората, прикани Карадайъ.

Политиката е на първо място отговорност, че решаването на проблемите на българските жители е най-важната ни цел, съобщи още водачът на Движение за права и свободи.

И изрази убеденост, че „ разсъдъкът ще надделее и всички и политици и гласоподаватели ще подходят отговорно и с възприятие за дълг в имено на нов по-добър стадий от развиването на нашата татковина. В името на просперираща България. “.

Според Карадайъ „ няма по какъв начин да сме равнодушни след следващия крах да се реши главното – политическата рецесия в България “.

Такава рецесия най-новата ни история не помни, безапелационен бе той, припомняйки че за година и половина 4 пъти страната е била на избори, а в този момент ще организира пети предварителен парламентарен избор.

В същото време можем да погледнем на рецесията с вярата, че в този исторически миг получаваме най-важните уроци, сподели Карадайъ. И съобщи: „ Важно е да създадем верния избор напред по пътя. Важно е да успеем да трансформираме рецесиите в нови благоприятни условия за развиване в позитивна посока. “

Дали парламентарните групи, които заявиха подготвеност, поставиха всички старания за решение на рецесиите. Добре е всеки да си отговори на тези въпроси почтено. Всеки да си даде сметка, че хората не желаеха избори. Те желаеха час по-скоро да се решат най-важните им проблеми. Това бе първостепенна задача на 48 Народно събрание и би трябвало да признаем, че то не съумя, сподели водачът на Движение за права и свободи.

48-ото Народно събрание не съумя по няколко аргументи и най-важната е неналичието на разговор, безапелационен бе Карадайъ.

Оказа се огромна част от политиците, повлечени от личните си егоистични цели, дотолкоз са се вкопчили в опорните точки, заклеймяващи политическите им съперници, че се оказаха лишени от обикновени отзивчиви умения, акцентира ръководителят на Движение за права и свободи.

Ние от Движение за права и свободи разбрахме, уповавам се вярно, посланието на гласоподавателите. Ние сме представитеи на целия български народ. И в случай че народът би трябвало да живее дружно и би постигнал триумфи в заедност, то същото се отнася и за нас, политиците в Народното събрание, посочи Карадайъ.

Чрез примирение и ужавежие към всички, в това число към съперниците си, политическите сили можеха да реализират триумф.

И се надяваме че отиваме на избори с научени уроци, Разговорите, които се научихме да водим, би трябвало да продължат, безапелационен бе Карадайъ.

Диалогът значи да строиш и укрепваш мостове, не да ги рушиш, сподели ръководителят на Движение за права и свободи.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР