Централният бранител и капитан на Манчестър Сити Венсан Компани смята,

...
Централният бранител и капитан на Манчестър Сити Венсан Компани смята,
Коментари Харесай

Капитанът на Сити: Рано е да ни слагате на пиедестал

Централният защитник и капитан на Манчестър Сити Венсан Компани счита, че е прекомерно рано отборът да получава съществени похвали за представянето си в хода на сезона, даже и след спечелването на Купата на Лигата. Белгиецът е наясно, че занапред тимът ще се бори за титли в другите шампионати, в които взе участие – Висшата лига и Шампионската лига.

31-годишният белгиец бе в положение да изведе „ гражданите” като титуляр във финала против Арсенал, който бе извоюван изрично с 3:0. Компани даже означи едното от попаденията, а другите две бяха дело надлежно на Серхио Агуеро и Давид Силва.

Гуардиола: Този трофей е за Сити, не за мен

„ Трябва да забележим по какъв начин ще се оправим с печеленото на титли. Ако те идват по доста и регулярно, в случай че спечелим Висшата лига, а след това го сторим още веднъж и още веднъж, то този отбор е по-силен от предишния”, разяснява Компани.

„ С предходния управител Мануел Пелегрини също вкарахме стотици голове. Това е присъща линия за тима към този момент години наред.”

Високо напрежение: Пеп vs. Венгер

„ Искам да останем гладни за триумфи, тъй че не искам хората да ни издигат на фундамент, когато още не сме постигнали задачите си. Засега се оправяме добре, само че продължаваме напред”, добави Компани.

Сити води решително в шампионата на Англия с 13 точки преднина пред втория Манчестър Юнайтед. През уикенда „ небесно сините” имат значимо дерби против първенеца на Англия Челси. Тимът на Хосеп Гуардиола може да се смята за сигурен участник в 1/4-финалите на Шампионската лига, откакто разруши Базел с 4:0 като посетител в първата среща от елиминационния двубой против швейцарците.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР