Централните банки в света през февруари продължават да купуват злато

...
Централните банки в света през февруари продължават да купуват злато
Коментари Харесай

Държавите в света, закупили най-много злато през февруари

Централните банки в света през февруари не престават да купуват злато за попълване на златно-валутните запаси на съответните страни. Това демонстрират предварителните оценки на Световния съвет по златото (WGC), заяви Финмаркет. По предварителни данни, размерът е на половина по-малък от обновените резултати за януари, само че все пак нарастването като цяло продължава към този момент 9 следващи месеца.

" Двигателите " на търсенето на злато не престават да са банките от огромните разрастващи се страни, като Китай и Индия ", отбелязва в своя преглед анализаторът от WGC Кришан Гопол. По думите му, " по-бавните темпове на попълване на запасите през февруари са оказали едва въздействие върху общата възходяща наклонност при покупките на злато от централните банки. "
 Киргизстан изнася от ден на ден злато, а стопанската система й набъбна с 50% за 3 години
Бившата руска република, която продава тонове злато на Швейцария и печели все по-добре от това

Износът се е нараснал 115 пъти единствено за една година

По-конкретно, през февруари Китай е закупил 12,1 тона злато за своите запаси, а Индия - 5,6 тона. Сред огромните купувачи на благородния метал бяха още: Казахстан (5,8 тона), Турция (4,2 тона) и Сингапур (2,1 тона). По 1-2 тона от благородния метал през февруари са закупили: Чехия, Катар и Киргизстан.

Най-големият продавач на злато в света през февруари беше Узбекистан, който по този метод понижи размера на златото в своите запаси с 11,8 тона. Също по този начин, забележителен размер злато през месеца продаде и Централната банка на Йордания - 3,9 тона.
 За да стабилизира валутата - Централната банка на Израел продава огромна част от златните запаси
За да стабилизира валутата - Централната банка на Израел продава огромна част от златните запаси

Курсът на шекела по отношение на $ падна тази заран с 1,2%
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР