Централната избирателна комисия (ЦИК) преустанови преговорите за доставка на нови

...
Централната избирателна комисия (ЦИК) преустанови преговорите за доставка на нови
Коментари Харесай

ЦИК прекрати преговорите със Сиела Норма за нови 1500 машини за изборите

Централната изборна комисия (ЦИК) прекрати договарянията за доставка на нови 1500 машини за предварителните избори на 11 юли. Комисията към момента не е взела фактическото решение за преустановяване на поръчката, която беше по " договаряне без авансово съобщение " и поканен за присъединяване бе досегашният снабдител. " Сиела Норма " обаче изиска доста повече от плануванаъа за нови машини сума.

ЦИК към този момент търси различни разновидности са обезпечаване на машини, в това число през наемане, вместо пазаруване. Исканите 1500 устройства са за секциите с над 300 гласоподаватели в чужбина, както и за огромните секции в страната, в които ще има опашки и може не всички да гласоподават, в случай че има единствено едно устройство. За секциите в страната, в които ще се гласоподава единствено с машина, към този момент има обезпечено по едно устройство след вота през април.

Преди ден представителят на комисията Цветозар Томов разгласи, че, в случай че не се стигне до контракт с доставчика " Сиела Норма ", изборите ще се създадат единствено с наличните машини и посъветва медиите. В страната за секциите, в които ще се гласоподава единствено с машина, към този момент има обезпечено по едно устройство след вота през април.

Прекратяването на договарянията със " Сиела Норма " е предстоящо, откакто, че избраната от комисията сума не я устройва.

Доставчикът е декларирал, че не би могъл да извърши поръчката на цена по-ниска от 14-15 млн. лв.. Същевременно ЦИК гласоподава бюджет от 6.5 млн. лева, която е въз основата на поръчката от парил и спомагателни разбори.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР