Централната избирателна комисия (ЦИК) прекратява обществената поръчка за обезпечаването на

...
Централната избирателна комисия (ЦИК) прекратява обществената поръчка за обезпечаването на
Коментари Харесай

ЦИК прекратява обществената поръчка за машинния вот

Централната изборна комисия (ЦИК) приключва публичната поръчка за обезпечаването на машинния избор за изборите за Европейски парламент. ЦИК ще открие нова за идния избор на 9 юни " две в едно " – за европарламент и предварителни парламентарни избори. Това излиза наяве от плана за дневен ред на днешното съвещание на комисията.



Очаква се през днешния ден комисията да дефинира формата и структурирания електронен тип на описите на гласоподаватели, подкрепящи регистрациите в изборите на 9 юни 2024 година В дневния ред на ЦИК е още план на решение за регистрация на партии и обединения за присъединяване в изборите за членове на Европейския парламент от Република България и/или в изборите за народни представители на 9 юни 2024 година

Очаква се и одобряване на мостри на изборни бумаги за двата типа избори.

Тази сутрин президентът Румен Радев подписа указ за назначение на служебно държавно управление на Република България в състав, препоръчан от избрания за министър-председател Димитър Главчев. Единствената смяна в състава е външният министър - поста заема Стефан Димитров, вместо в началото номинирания Ивайло Ценов. 



Президентът Радев насрочи за 9 юни 2024 година изборите за членове на Европейския парламент от Република България и предварителните парламентарни избори.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР