Централната избирателна комисия ще определи секретаря на Районната избирателна комисия

...
Централната избирателна комисия ще определи секретаря на Районната избирателна комисия
Коментари Харесай

Решението за секретар на РИК-Стара Загора ще се вземе от ЦИК



Централната изборна комисия ще дефинира секретаря на Районната изборна комисия (РИК) в Стара Загора за идния избор за народни представители на 11 юли 2021г. Това стана ясно след извършените през днешния ден съвещания при регионалния шеф Гергана Микова. В консултациите участваха представители на шестте партии и обединения, които бяха в състава на 45-ото Народно заседание. 
Пламен Йорданов, акредитиран представител на Коалиция ГЕРБ-СДС, предложи за ръководител досегашния ръководител на РИК Теодора Крумова. За председателското място не постъпиха други оферти. За зам.-председатели на РИК бяха препоръчани Светла Карастоянова от Коалиция „ Демократична България “ и Станка Хърсева от Политическа партия „ ИТН “.

Участниците в консултациите не реализираха единодушие за секретар на РИК. За мястото от Движение за права и свободи предложиха Междну Халид, а от Коалиция " Българска социалистическа партия за България " - Велина Атанасова. Представителите на двете политически партии, отправили предложенията, не отдръпнаха нито едно от двете, поради неналичието на консенсус от ЦИК би трябвало да се вземе решение кой да бъде секретар на РИК в Стара Загора.

Съставът на РИК Стара Загора е от 17 членове, в това число ръководител, двама заместник-председатели и секретар.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР