Централната избирателна комисия ще изпрати писмо до всички 31 районни

...
Централната избирателна комисия ще изпрати писмо до всички 31 районни
Коментари Харесай

ЦИК пита РИК-овете за грешките при повторното въвеждане на данните от протоколите на СИК

Централната изборна комисия ще изпрати писмо до всички 31 районни комисии по отношение на направения разбор на от протоколите на секционните изборни комисии и множеството неточности, оповестява БНР.

Решението е по предложение на ръководителя на ЦИК Камелия Нейкова.

Тя уточни, че ще бъде поискана информация от Районните изборни комисии в период до 11 април заради какви аргументи не е изпълнена наредбата на Изборния кодекс в случаите на основни несъответствия във вписаните в протоколите на СИК данни и те са били признати със сработили контроли.

Съгласно Изборния кодекс, когато Районната изборна комисия откри противоречие сред фабричните номера на получения и предадения протокол от секционната комисия или значително противоречие във вписаните в протокола данни, което не може да се в профил от СИК, тогава СИК дружно с РИК правят ново броене на гласовете след приемането на протоколите на всички секционни изборни комисии.
 ЦИК разгласи финално партиите и мандатите им в 49-то Народно заседание
ЦИК разгласи финално партиите и мандатите им в 49-то Народно заседание

" ГЕРБ-СДС ", " Продължаваме промяната- Демократична България ", " Възраждане ", " Движение за права и свободи ", " Българска социалистическа партия за България " и " ИТН "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР