Централната избирателна комисия преброи за втори път и отсече: в

...
Централната избирателна комисия преброи за втори път и отсече: в
Коментари Харесай

Ето по колко мандата ще получат партиите в 48-ото НС

Централната изборна комисия преброи за повторно и отсече: в новото 48-мо Народно заседание ще има седем партии. Толкова се чака да бъдат и парламентарните групи, откакто „ Продължаваме промяната “ споделиха, че няма да се сплотяват с „ Демократична България “. Така най-голямата група ще бъде тази на ГЕРБ-СДС със 67 депутати. Първите резултати ЦИК разгласи след по-малко от 24 часа, а повторното преброяване им лиши два дни.

Според изчисленията за bTV от социолозите от Маркет линкс, направени въз основа на 100 % от протоколите на секционните изборни комисии:

Най-голямата парламентарна група - тази на ГЕРБ-СДС ще разполага със 67 народни представители - болшинство, извънредно незадоволително за постоянна парламентарна поддръжка на независимо ръководство.

Следващата по величина парламентарна група ще бъде на " Продължаваме промяната ", които ще имат 53депутати.

Народните представители от ДПС ще бъдат 36, от „ Възраждане “ и БСПсъответно 27 и 25. „ Демократична България “ ще има 20 души в Пленарната зала.

Най-малката парламентарна група ще бъде тази на някогашния премиер Стефан Янев. " Български напредък " ще съставляват в парламента 12 депутати.

До неделя би трябвало да знаем и имената на народните представители. Дотогава би трябвало да е ясно също определените от два региона кой избират и това за кого освобождава място.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР