Централната избирателна комисия обяви окончателните резултати от предсрочния парламентарен вот

...
Централната избирателна комисия обяви окончателните резултати от предсрочния парламентарен вот
Коментари Харесай

Финални резултати на ЦИК: По колко депутати ще имат партиите в парламента

Централната изборна комисия разгласи окончателните резултати от предварителния парламентарен избор на 2 април.

В 49-ото Народно заседание влизат шест партии. Това са ГЕРБ-СДС, „ Продължаваме Промяната- Демократична България ”, „ Възраждане ”, Движение за права и свободи, „ Българска социалистическа партия за България ” и „ ИТН ”.

ГЕРБ-СДС е първа с 669 924 гласа, а „ Продължаваме промяната – Демократична България ” се подрежда на второ място с 621 069.

На трето място е „ Възраждане ” с 358 174 гласа. Четвърта е Движение за права и свободи с 347 700, следвана от Българска социалистическа партия с 225 914. Последната групировка, която влиза в Народното събрание, е „ ИТН ” със 103 971 гласа.

Опцията „ Не поддържам никого ” са избрали 109 095 души.

Разпределението на мандатите

ГЕРБ-СДС получава 69 мандата. Това е с пет места повече от „ Продължаваме Промяната – Демократична България ”, която ще има общо 64 депутати. От „ Възраждане ” ще бъдат излъчени 37 народни представители. Движение за права и свободи получава 36 мандата. Депутатите на Българска социалистическа партия ще бъдат 23, а на „ ИТН ” 11.

ЦИК разгласи и претендентите, които са определени в два региона. Става въпрос за 21 народни представители. Те имат период до края на деня, с цел да разгласят кого ще съставляват в Народното събрание. Имената на новите 240 депутати би трябвало да станат ясни най-късно до неделя.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР