Централната избирателна комисия наруши закона при обявяване на 17-те български

...
Централната избирателна комисия наруши закона при обявяване на 17-те български
Коментари Харесай

ЦИК наруши закона, като не обяви Пеевски за евродепутат, твърди ДБГ

Централната изборна комисия наруши закона при оповестяване на 17-те български евродепутати, като не заяви имената на Делян Пеевски и Мустафа Карадайъ. Те се водят определени и като такива могат да подадат оставка единствено пред Народното събрание в Брюксел. Това се прави, тъй като Пеевски е в несъответственост като български и европейски народен представител едновремено и би трябвало да се откаже от нашия парламент до края на мандата му. 

Това съобщи ръководителят на " Движение България на жителите ” Димитър Делчев пред бТВ. ЦИК погазва закона в услуга на един човек и аз се запитвам дали Бойко Борисов ще изиска пояснение от членовете на Комисията от квотата на ГЕРБ за какво узаконяват това очевидно нарушаване, добави Делчев. 

По мотив резултатите от изборите Делчев напомни, че ГЕРБ нямат 6 евродепутата, а с един по-малко от предишните избори, петима, защото шестия е на Съюз на демократичните сили. Според него е мит, че Борисов персонално е спечелил успеха. Докато Борисов правеше шоу по малкия екран, изборната машина на ГЕРБ работеше на цялостни обороти за първото място. Той даде образец с софтуерния избор в секциите в Симитли. Разбираемо е, че през 2015 година хората си гласоподаваха за кмета, също и че през 2017 година придвижиха любовта си към сина му и го направиха народен представител. Как по този начин обаче, същите тези хора внезапно взеха решение заедно да гласоподават преференциално за Емил Радев и Лиляна Павлова, които нямат нищо общо с града, добави Делчев. 

Димитър Делчев разяснява и неучастието на ДБГ в евровота, като напомни, че решението е взето, тъй като партията отхвърли да взе участие в следващите братоубийствени борби сред десни партии. 6-7 месеца водихме договаряния с „ Демократична България “ за общо явяване, само че най-после се оказа, че те не си търсят сътрудници, а патерица. Слушайки мненията от тяхното управление оставам с усещане, че това отношение няма да се промени и отсега нататък, добави той.

За локалните избори ДБГ ще издигне консенсусни персони, които да бъдат подкрепени от необятен кръг от хора. Със спечелването на кметовете в Плевен и Добрич се видя, че претендентите не би трябвало да са прекомерно десни или прекомерно леви, а би трябвало да са мощни персони с опция за необятна поддръжка, с цел да победят феодалния модел на ГЕРБ.

На въпрос  за отстраняването на Цветан Цветанов от ГЕРБ, ръководителят на ДБГ съобщи, че силата на Цветанов е да обезпечава кворума и болшинствата в Народното събрание. Тази му роля ще бъде поета от Делян Пеевски, който, както е видно, от месеци обезпечава поддръжката на Движение за права и свободи за кворума в Народното събрание. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР