Централната банка на Русия увеличи своята основна лихвена ставка с

...
Централната банка на Русия увеличи своята основна лихвена ставка с
Коментари Харесай

Британското разузнаване: Войната в Украйна увеличава рисковете за руската икономика

Централната банка на Русия усили своята съществена лихвена ставка с един % , достигайки ново равнище от 16 %. Това е петото поредно нарастване от началото на настоящия цикъл на покачвания, който стартира през юли 2023 година, когато главният лихвен % беше 6,5 %. Последното нарастване е по-малко доста спрямо предходните. Това написа в резюмето от ежедневния отчет на разузнаването на английското министерство на защитата, оповестено в социалната медия X.

Инфлацията в Русия продължи да се форсира и към края на 2023 година, достигайки 7,5 % на годишна база през ноември, спрямо 6,7 % през октомври. За цялата 2023 година, инфлацията е оценена на 7,4 % от съветската статистическа работа , което е съвсем двойно по-високо от задачата на Централната банка на Русия.

Продължаващата военна намеса на Русия в Украйна има огромна възможност да окаже негативно въздействие върху икономическите вероятности на Русия. Увеличението на вноса спрямо износа евентуално способства за обезценяването на съветската рубла от началото на военния спор, което също по този начин евентуално е мотор на инфлацията. С увеличението на разноските за защита за сметка на други браншове, рискът от прегряване на съветската стопанска система остава забележителен.
 Песков: Русия може да издържи с години на още западни наказания
Песков: Русия може да издържи с години на още западни наказания

Според него съветската стопанска система се приспособява добре към годините на западни санкции
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР