Центърът за професионално обучение към ВСУ Черноризец Храбър“ предоставя възможност

...
Центърът за професионално обучение към ВСУ Черноризец Храбър“ предоставя възможност
Коментари Харесай

ВСУ „Черноризец Храбър“ и МДЦ „Дентапрайм“ ще подготвят бъдещи дентални асистенти

Центърът за професионално образование към ВСУ „ Черноризец Храбър “ дава опция за приемане на професионална подготовка в областта на денталната медицина. Обучението се прави в партньорство с Медико-дентален център “Дентапрайм ” ЕАД – Варна. Дисциплините от общатата професионална подготовка ще се водят от академични преподаватели, а водещи практици по дентална медицина ще преподават дисциплините от отрасловата и характерната подготовка. Обучението е в сходство с Наредба № 25 от 7 ноември 2018 година за придобиване на подготовка по специалността " Асистент на доктор по дентална медицина ".

Квалификационният курс е с хорариум от 960 образователни часа, като образованието по доктрина се предлага в отдалечена форма, а образователната и индустриалната процедура - в дневна форма на образование във високотехнологична работна среда в МДЦ „ Дентапрайм “. Завършилите сполучливо курса ще получат удостоверение за трета степен на професионална подготовка и Europass приложение към документ, годен в страните от Европейски Съюз.

Придобилите тази подготовка ще могат да подкрепят експертите по дентална медицина при даването на дентално-медицинска помощ в лечебни заведения за първична и профилирана дентално-медицинска помощ, регистрирани по Закона за лечебните заведения (ЗЛЗ), както и при провеждането на профилактични прегледи, в лечебния развой и през възстановителния интервал. Те могат да работят в амбулатории (индивидуални и групови практики) за първична или профилирана дентално-медицинска помощ, в дентални или медико-дентални центрове.

Кандидатите би трябвало да са навършили 16 година и да имат входящо минимално просветително ниво - добито право за явяване на държавни зрелостни изпити или тапия за приблизително обучение.

Първият квалификационен курс ще стартира на 15.02.2023 година Повече информация можете да намерите на

Центърът за професионално образование към ВСУ „ Черноризец Храбър “ е с Лицензия № 2013121089 от 21.10.2013 година, издадена от Националната организация за професионално обучение и образование към Министерския съвет на Република България. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР