Центърът за градска мобилност вгорчи живота на столичани. След като

...
Центърът за градска мобилност вгорчи живота на столичани. След като
Коментари Харесай

Лятното разписание на рейсовете вгорчи живота на столичани

Центърът за градска подвижност вгорчи живота на столичани. След като през днешния ден стана ясно, че всяка заран против 1.60 лв. столичният автотранспорт предлага на пасажерите по линия 111 очакване сред 10 и 25 минути, навалица, рисково високи температури и липса на въздух, в мрежата бе дадена публичност и за друга проблематична линия – номер 11, която е от автостанция „ Гео Милев ”  до ж.к. „ Овча купел ” 2. „ " Веселба " рано заран в рейс 11, подбудена от лятното разписание. Хората са си привикнали да ги мачкат (буквално и преносно) отвред, та по тази причина се атакуват едни други, вместо да насочат вниманието си към действителния провинен - ЦГМ, общината и така нататък
ПП. Аз персонално пуснах тъжба, поучавам и други да го направят”, написа гневна столичанка, снимала какво се случва в рейс по тази линия.



Видеото й провокира бурна реакция и гневни мнения по адрес на Центъра за градска подвижност. От мненията под него излиза наяве, че проблеми има освен по тази линия. Блъсканици имало и в трамваите.

„ Да върнат зимното разписание, не старите рейсове. Иначе през днешния ден по случайност този рейс беше по линия 11, нормално са си от старите”. „ Срамота е, изключително на тая горещина и един климатик да няма...автобус 64 има, само че в 111 няма...и вътре си залепен до прозорците, като в някой ковчег буквално”, гласят единствено част от гневните мнения под видеото.

Малко след 15 юни от Центъра за градска подвижност взеха решение да разредят рейсовете, само че броят на пасажерите като че ли остава неизменен. Така в пиков час се чака минимум 10 минути, автобусите са препълнени, а на всяка спирка се събират десетки чакащи. Някои по-разумни вземат решение да изчакат идващия автобус, с цел да не се тъпчат като сардини в дребните транспортни средства.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР