Центърът за градска мобилност (ЦГМ) пуска тази събота и неделя

...
Центърът за градска мобилност (ЦГМ) пуска тази събота и неделя
Коментари Харесай

ЦГМ предлага зареждане на годишна карта в ретро трамвай през уикенда

Центърът за градска подвижност (ЦГМ) пуска тази събота и неделя от 11.00 до 13.00 часа ретро трамвай по маршрут от колелото на Съдебната палата до пл. " Йорданка Николова ", осведомят от пресцентъра на ЦГМ. В него чиновници на сдружението, ще дават информация по какъв начин бързо и елементарно може да се издаде годишна абонаментна карта, а който желае, може да зареди на място своята карта.

Едногодишната персонализирана абонаментна карта е един от най-търсените транспортни документи за пътешестване. С нея пътуването излиза по 1 лев дневно /общо 365 лева/ за всички линии на наземния превоз и метрото, без значение от броя на пътуванията. Тя дава още благоприятни условия като гратис потребление на буферните паркинги, и 50% понижение за спектакли на Младежкия спектакъл.

От началото на тази година съвсем 7 000 души са избрали да заредят годишна абонамента карта.

Пътниците могат да изберат дали да платят годишната картата и на две вноски, или еднократно. Абонаментните карти мога да се заредят или да се купят нови както непосредствено от каса на ЦГМ, по този начин и през онлайн платформата на сдружението https://webportal.sofiatraffic.bg/.

В ретро трамвая ще има и специфична опция за най-малките, които ще получат безвъзмездни карти за пътешестване в цялата градска мрежа. Условието е да са до 7 години, а родителите им да показват копие от удостоверението или акта за раждане, с цел да се попълнят данни. Децата пътуват в публичния градски превоз в страната с издадена карта за гратис пътешестване по пример на транспортното министерство. Картите, които са поименни и без фотография, са и застраховка, при положение на транспортно произшествие. Те са със период на годност една година от датата на тяхното издаване или до навършване на 7-годишната възраст на детето.
 Учениците да пътуват гратис, а билети да се купуват от google maps предлага Демократична България в София
Учениците да пътуват гратис, а билети да се купуват от google maps предлага Демократична България в София

Само компании да могат да купуват годишни карти
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР