Центърът за градска мобилност по-рано днес съобщи, че предлага нова

...
Центърът за градска мобилност по-рано днес съобщи, че предлага нова
Коментари Харесай

Градският транспорт в София вече може да се ползва и с QR код през смартфон

Центърът за градска подвижност по-рано през днешния ден заяви, че предлага нова услуга за възнаграждение на дневна карта от 4 лв. и нощна карта от 2 лв. посредством мобилно устройство.  Всеки пасажер, който желае да си закупи карта за всички линии за 1 ден или да пътува с нощните линии до 04:45 ч., е належащо да се записва посредством имейл на  sofia.mpass.bg .
Ето по какъв начин работи системата:
1. Регистрирате се на  sofia.mpass.bg .

2. Влизате в системата и виждате 2 варианти за закупуване на определената от Вас карта

– посредством дебитна/кредитна карта. В случая няма значение коя е банката издател, както и не дължите никакви спомагателни такси. Заплащате само и единствено 4 лв. за дневна карта или 2 лв. за нощна (може да закупите и двете).

– посредством мобилен оператор (в момента това е А1, само че в период от няколко седмици услугата ще се предлага и от останалите мобилни оператори). Отново заплащате единствено цената на определената карта, а СМС-ът Ви се таксува по абонаментния проект с оператора.

Получавате защитен QR код, който е Вашата “карта “. Необходимо е да го сканирате на входа на метрото, с цел да влезнете на перона. За пътешестване в наземния превоз е належащо да го покажете при инспекция на контрольора или на кондуктора, който ревизира валидността на картата.
И някои значими детайлности, които споделят от Центъра за градска подвижност
Можете да закупите картата директно преди да влезете в метрото. Необходими са 45 секунди за валидиране. Не можете да се чекирате още веднъж със същата карта, откакто един път сте влезнали, в границите на идващите 5 мин.

Контрольорите виждат в действително време, по кое време сте закупили картата.

При въвеждане на код за потвърждаване на телефонен номер, при 3 неверни въвеждания изпратеният код се инвалидира и е належащо изпращането на нов код за удостоверение.

С новата система се заобикаля чакането по опашки пред Пунктовете за продажба на документи, не Ви е належащо да търсите и търговец, който доставя карти, с цел да си закупите. Нужно е да имате единствено мобилен телефон, да се регистрирате и да изберете алтернатива за възнаграждение на дневната карта/важи до 01.00 ч на идващия ден/ или нощната карта, която е за всички линии на нощния превоз и важи до  04:45 ч.

От Център за градска подвижност даже са създали клипче, с което демонстрират по какъв начин се употребяват картите. Него можете да видите тук:



Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР