Център за военни операции, базиран в британското Министерство на отбраната,

...
Център за военни операции, базиран в британското Министерство на отбраната,
Коментари Харесай

Брекзит без сделка вкарва военните в защитен бункер на Острова

Център за военни интервенции, основан в английското Министерство на защитата, ще координира разполагането на каквито и да е войски, нужни да оказват помощ при положение на Брекзит без договорка, удостовери английското държавно управление, оповестява " Дир БГ ".

Министърът на защитата Гавин Уилямсън съобщи през декември, че 3500 военнослужещи ще бъдат в режим на подготвеност да спомагат на държавните ведомства при " непредвидени условия ", провокирани от овакантяване на Европейски Съюз без договорка.

Британските медии " Сън " и " Скай нюз " оповестиха, че интервенциите ще се координират от предпазен бункер в " Уайтхол " (комплекс от държавни здания в Лондон -бел.ред.). По този мотив представител на военното министерство съобщи, че то има подготвеност да поддържа по-широк държавен проект за всевъзможен сюжет, заяви " Политико ".

Постигнатата от премиера Тереза Май договорка с Европейски Съюз към момента не е утвърдена от английския парламент, а по график страната би трябвало да напусне Европейски Съюз след седем дни - на 29 март. Ако не бъде утвърден нов проект за удължение на периода, на дневен ред е Брекзит без договорка, което може да докара до безпорядък, в това число съществени разстройства по пристанищата.

Плановете на цялото държавно управление за изключителни обстановки бяха наречени Операция " Yellowhammer ".

Всяка молба, постъпила от някое ведомство за военна помощ, ще бъде обсъждана от Министерството на защитата в сходство със общоприетите способи на английското държавно управление за " военна помощ на цивилните управляващи " и ще би трябвало да бъдат оторизирани от министъра.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР