Ценни съвети как да опазим парите си през тежката зима,

...
Ценни съвети как да опазим парите си през тежката зима,
Коментари Харесай

Хампарцумян ни учи как да опазим парите си през зимата

Ценни препоръки по какъв начин да опазим парите си през тежката зима, която ни чака, даде топ банкерът Левон Хампарцумян

В идващите месеци би трябвало да си балансираме приходите и разноските, сподели икономист пред бТВ.

" Няма да имаме инфлация в жанр Виденова зима, тъй като тогава тя не беше международно събитие, а българско поради неумелото ръководство на стопанската система ", означи той.

По думите му хората с закрепени приходи и по-малко благоприятни условия са най-лошо ударени от икономическата обстановка сега.

За скока на цените на парното Левон Хампарцумян разяснява, че преструктурирането на " Топлофикация " се отсрочва от доста години, тъй като там би трябвало да се откри баланс по какъв начин това нещо да се ръководи.

Другото нещо е енергийната успеваемост на домовете, която би могла неведнъж да се усъвършенства, разяснява още банкерът. И посъветва хората да изолират домовете си, с цел да не хабят доста сила.

Според него инфлацията се храни от постпандемичните резултати. " Пандемията продължава в здравната си фаза, само че към този момент стопанската система на света пораства. Търсенето се усилва, в същото време има много напечатани пари в спешния интервал, с цел да няма внезапни шокове, които в този момент търсейки излаз, подгряват инфлацията ", изясни Хампарцумян.

" В един миг, когато централните банки решат, че растежът е резистентен, ще стартират да подвигат лихвите, с цел да успокоят инфлацията ", уточни банкерът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР