Цените за коли под наем в най-често резервираните туристически дестинации

...
Цените за коли под наем в най-често резервираните туристически дестинации
Коментари Харесай

Цените на колите под наем рязко падат през този зимен сезон

Цените за коли чартърен в най-често резервираните туристически дестинации паднаха приблизително с пет % през зимния сезон. Това е резултатът от разбор на платформата за коли чартърен billiger-mietwagen.de, която прави оценка резервациите в интервала от 1 декември 2022 година до 31 януари 2023 година и от 1 декември 2023 година до 31 януари 2024 година

Спадът на цените е изключително осезателен в Мексико. Докато пътуващите са плащали към 56 евро дневно за кола чартърен през зимния сезон 22/23, през сегашния сезон това е единствено 45 евро - спад от 20 %. Следват Южна Африка (-16 процента) и Съединени американски щати и Канада (-11 процента). Норвегия (-девет процента), Гърция и Португалия (-7 процента) също са в първите пет страни с максимален спад на цените. С десето място Германия също е в горната половина на изследваните страни.

В съпоставяне с предходната година (52,01 евро), пътуващите през сегашния зимен сезон (49,85 евро) заплащат приблизително четири % по-малко за кола чартърен. Въпреки това цените на колите чартърен са се повишили изключително в Нова Зеландия (+36%), Австралия (+29%) и Италия (+10%). Във Англия (+7 процента), Швейцария (+ четири процента), Коста Рика и Франция (+3 процента) пасажерите също би трябвало да бръкнат по-дълбоко в джобовете си за колата чартърен.

В 29 от 50 известни интернационално туристически дестинации цените спадат доста тук-там. Въпреки че цените падат приблизително единствено с един % спрямо градовете, спадът на цените е изключително видим в избрани региони. Начело е Канкун в Мексико. Тук пасажерите могат да чакат спад на цената приблизително с 22 %. Мексиканската ваканционна дестинация е следвана от Йоханесбург (-20%) и Кейптаун (-18%). Цените обаче са се нараснали в общо 17 града. Най-голям растеж могат да чакат туристите във Валенсия (+24%), Милано (+20%) и Бари (+18%).

Спадът на цените при резервациите на коли чартърен се вижда и на национално немско равнище. Бохум е водач със спад на цените от 39 %. На второ място е Висбаден (-26 процента), следван от Рощок със спад от 23 %.

„ В повече от половината от най-резервираните страни записваме наклонност на понижаване на цените спрямо миналата година, макар продължаващата инфлация. Тенденцията може да бъде проследена обратно до края на тесните места в доставката на коли, което докара до разширение на автопаркове за коли чартърен “, разяснява Фридер Бехтел, прессекретар на евтини коли чартърен.de.

В някои случаи ще има свръхпредлагане, което би довело до ниски цени за клиентите. Въпреки това е целесъобразно да резервирате рано макар падащите с напредването на сезона цени. След коронакризата пасажерите получиха навика да резервират с по-кратко предупреждение, тъй като всички пътувания са планувани и пренасрочвани по-спонтанно. Това може да значи нарастване на цената на резервацията за кола чартърен, изключително по време на коледните празници. Ако проектите ви се трансформират, отново можете да анулирате и резервирате гратис на billiger-mietwagen.de.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР