Цените на златото, наблюдавани от SPDR Gold Trust (GLD), надхвърлиха

...
Цените на златото, наблюдавани от SPDR Gold Trust (GLD), надхвърлиха
Коментари Харесай

Златото се доближава до нова рекордна стойност

Цените на златото, следени от SPDR Gold Trust (GLD), надвишиха в понеделник границата от $2,110 за тройунция, като се приближиха до рекорден връх.

Тази сесия означи четвърти следващ ден на растеж за благородния метал, като го приближи на едвам 1.4% от историческия му връх, доближат по време на дневната търговия на 4 декември 2023 година

Въпреки повишението на доходността на държавните скъпи бумаги в понеделник, като доходността на 2-годишните държавни облигации се увеличи до 4.60%, златото сподели резистентност на пазара.

Пазарните упования за понижаване на лихвения % от страна на Федералния запас останаха релативно постоянни. Понастоящем трейдърите правят оценка 65% възможност за намаляване на лихвите до юни, а до края на годината се чакат общо четири намаления.

Според последния отчет на Световния съвет по златото ескалиращата геополитическа неустановеност подтиква търсенето на злато през 2024 година Продължаващите спорове, комерсиалното напрежение и множеството избори в страните по света карат вложителите да търсят леговище в златото като изпитан и сигурен актив. Това внезапно повишаване на цените на златото подтиква забележителен растеж на акциите на добивните компании.

VanEck Gold Miners ETF (GDX) се увеличи с 4.4 % в понеделник, надграждайки инерцията от скока с 3.7% в петък. Индексът на процедура надвиши 50-дневната пълзяща междинна и в този момент следи равнището на опозиция, посочено от 200-дневната пълзяща междинна при $28.79.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР