Цените на петрола спадат днес за втора поредна търговска сесия

...
Цените на петрола спадат днес за втора поредна търговска сесия
Коментари Харесай

Петролът поевтинява поради опасения за спад на търсенето

Цените на петрола спадат през днешния ден за втора поредна комерсиална сесия под натиска на опасенията за отлив на световното търсене, само че на седмична база бележат растеж за втора седмица заради упования за трайно понижаване на доставките, съобщи Ройтерс.

Фючърсите за сорта Брент от Северно море, който е референтен за европейския пазар, изгубиха 33 цента или 0,4 на 100 до 89,59 $ за барел.

Американският лек недопечен нефт спадна също с 33 цента или 0,4 на 100 до 86,54 $ за барел.

И двата сорта доближиха по-рано тази седмица 10-месечни върхове под натиска на опасенията за дефицит на нефт, откакто Саудитска Арабия и Русия удължиха до края на годината доброволните ограничавания в добивите и износа си. Поскъпването им за седмицата е към 1 %.

" Инвеститорите пробват да осъществят облаги след растежа на цените по-рано през седмицата ", споделя Тацуфуми Окоши, старши икономист в " Номура секюритис " (Nomura Securities). " Пазарът се върти към новините за " затегнатите " доставки и ще му би трябвало явен знак за растеж на търсенето, най-много в Китай, с цел да поеме нагоре ".

Китайският експорт и импорт през август понижава с повече от предстоящото, сочат оповестени през вчерашния ден данни, само че в същото време вносът на нефт пораства с 30,9 на 100, като рафинериите натрупат ресурси, с цел да осъществят облаги при последвалия експорт на горива.

Американските запаси от недопечен нефт падат за четвърта поредна седмица, като през август понижението им възлиза на към 6 на 100, или 6,3 милиона барела, сочат данни на министерството на енергетиката на Съединени американски щати.

Българска телеграфна агенция
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР