Цените на петрола се стабилизираха в ранната търговия в сряда

...
Цените на петрола се стабилизираха в ранната търговия в сряда
Коментари Харесай

Цените на петрола се стабилизират

Цените на петрола се стабилизираха в ранната търговия в сряда след вчерашния спад, като техния растеж бе стеснен от опасенията към бавното възобновяване на търсенето на суровината на фона на новите блокади в Европа и нарастването на запасите в Съединени американски щати, съобщи Ройтерс.

Към 8:40 часа българско време цената на сорта Брент се увеличи с 0,54 $, или 0,89%, до 61,33 $ за барел, до момента в който американският лек недопечен нефт WTI нарастна с 0,44 $, или 0,76%, до 58,20 $ за барел. Във вторник и двата бенчмарка доближиха най-ниските си равнища от началото на февруари насам, като те към този момент са на 15% под върховите нива, достигнати при започване на този месец.

Германия, която е най-големият консуматор на нефт в Европа, удължи частичната обсада до 18 април в опит да сложи под надзор третата вълна от COVID-19. Канцлерът Ангела Меркел прикани жителите да си останат по домовете за великденските празници в страната.

На пазара се отразиха и терзанията към темпото на възобновяване от пандемията, откакто американски здравен регулатор съобщи, че AstraZeneca може да е присъединила остаряла информация в отчета за огромните изпитвания на своята ваксина в Съединени американски щати.

Допълнителен напън върху цените оказаха и данните на Американския петролен институт, съгласно които запасите от недопечен нефт в Съединени американски щати са нарастнали с 2,9 млн. барела в седмицата до 19 март. Очакванията на анализаторите, интервюирани от Ройтерс, бяха за спад от 300 хиляди барела. Същевременно с това запасите от бензин са се свили с 3,7 млн. барела при прогноза за нарастване от 1,2 млн. барела.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР