Цените на петрола се стабилизираха тази сутрин в Азия, след

...
Цените на петрола се стабилизираха тази сутрин в Азия, след
Коментари Харесай

Петролът отстава твърдо под 30 долара

Цените на петрола се стабилизираха тази заран в Азия, откакто спаднаха до най-ниските си нива от четири години поради страховете за търсенето на гориво и световната стопанска система на фона на блокирането на пътуванията и обществената изолираност, до които докара коронавирусната зараза в редица страни по света, съобщи "Ройтерс ".

Сортът Брент от Северно море, чиято цена е референтна за Европа, нарастна с 8 цента или 0,3 на 100 до 28,81 $ за барел. По-рано в сесията Брентът доближи най-ниската си стойност от началото на 2016 година и един барел се търгуваше за 28,40 $. Вчера този вид се обезцени с 4,3 на 100.

След първичен четиригодишен най-малко от 26,20 $ за барел след това цената на американския лек недопечен нефт се възвърне до 26,93 $ за барел в днешната азиатска електронна търговия. Така бе регистрирано намаляване от едвам 2 цента по отношение на през вчерашния ден, когато котировките на този вид потънаха с цели 6 %.

Спад на запасите от недопечен нефт, бензин и дестилати в Съединени американски щати, регистриран от браншова организация, поддържа до известна степен цените, само че вероятността за търсенето остава мрачна в изискванията на ценова война измежду водещите производители.

"Перспективата за търсенето наподобява още по-мрачна през днешния ден, когато всеки се втурва да преразглежда низходящо растежа на търсенето ", разяснява Стивън Инес Глоубъл, основен пълководец по пазарите в АксиКорп (AxiCorp).

В напъните си да поддържат стопанските системи най-богатите страни в света са подготвени да деблокират трилиони долари, с цел да облекчат последствията от епидемията, както и да наложат обществени ограничавания, невиждани от Втората международна война, напомня "Ройтерс ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР