Цените на петрола се повишиха в ранната търговия във вторник,

...
Цените на петрола се повишиха в ранната търговия във вторник,
Коментари Харесай

Петролът поскъпна на фона на сигналите за затягане на доставките в САЩ

Цените на петрола се покачиха в ранната търговия във вторник, откакто анализаторите откроиха признаци за стягане на доставките в Съединени американски щати, съобщи Ройтерс.

Световните пазари обаче не престават да са на щрек за евентуалното влияние върху китайската стопанска система от рецесията със мощно задлъжнелия строителен бизнесмен Evergrande.

Към 8:40 часа българско време сортът Брент нарастна с 0,70 $, или 0,95%, до 74,62 $ за барел, до момента в който цената на американския лек недопечен нефт WTI се увеличи с 0,81 $, или 1,15%, до 71,10 $ за барел.

Все повече комунални услуги по света минават на нефт на фона на възходящите цени на природния газ и въглищата, като в същото време с това спиранията на работата на рафинериите и петролните платформи в Мексиканския залив поради урагана Айда, което е знак за лимитирани доставки.

„ Докато забавянето на китайския стопански напредък и несигурността към графика на Федералния запас за стягане на паричната политика тежат на пазара, други развития сочат към по-високи цени на петрола “, разясняват анализатори от ANZ Research.

Над пазара продължава да виси и сянката на Evergrande и опасността от по-широко разклащане на пазара в дълготраен проект.

„ Неволите на Evergrande заплашват вероятностите пред втората по величина стопанска система в света и карат някои вложители да слагат под въпрос растежа на Китай и сигурността на това да се влага там “, разяснява Едуард Моя от OANDA.

Докато този мироглед за положението на китайската стопанска система тежи на пазарите, Федералният запас на Съединени американски щати се чака да стартира да стяга паричната си политика, което евентуално ще направи вложителите по-склонни да влагат пари в по-рискови активи като петрола.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР