Цените на петрола се повишиха с около 2% в ранната

...
Цените на петрола се повишиха с около 2% в ранната
Коментари Харесай

Цените на петрола се повишиха преди срещата на ОПЕК+

Цените на петрола се покачиха с към 2% в ранната търговия в понеделник, до момента в който вложителите оценяваха евентуалните дейности от страна на производителите от ОПЕК+ по време на срещата им по-късно през днешния ден, пиеш Ройтерс.

Към 8:50 часа българско време сортът Брент нарастна с 2,01 $, или 2,16%, до 93,75 $ за барел, до момента в който цената на американския лек недопечен нефт WTI се увеличи с 1,68 $, или 1,93%, до 88,55 $ за барел. В петък двата петролни примера напреднаха с 0,7% и 0,3%

Американските пазари останаха затворени през днешния ден поради формален празник.

На срещата си по-късно денем Организацията на страните експортьорки на нефт (ОПЕК) и нейните съдружници, отпред с Русия, известни като формата ОПЕК+, да решат да запазят актуалните равнища на рандеман или даже да понижат производството, с цел да укрепят цените, макар че доставките остават лимитирани.

„ ОПЕК+ най-вероятно ще поддържа добива задоволително стегнат, с цел да задържи цената на петрола на фона на спирания в търсенето, провокирани от възобновените локдауни в някои елементи на Китай “, сподели Тина Тенг, анализатор в CMC Markets.

Русия, вторият по величина производител на нефт в света и основен член на ОПЕК+, не поддържа редуциране на производството сега и е евентуално групата да резервира добива си постоянен, когато се срещне в понеделник, заяви „ Уолстрийт джърнъл “ в неделя, базирайки се на осведомени източници.

Въпреки опцията за съкращения на производството, Тенг от CMC разяснява, че рисковете от спад също остават, като уточни евентуалния експорт от Иран на фона на продължаващите договаряния за нуклеарна договорка и страховете от криза като два такива риска.

Цените на петрола паднаха през последните три месеца, откакто допряха многогодишни върхове през март, заради опасения, че покачванията на лихвените проценти и ограничаващите ограничения против разпространяването на COVID-19 в елементи от Китай, който е най-големият вносител на недопечен нефт в света, може да забавят световния стопански напредък и да охладят търсенето на нефт.

В момента 33 града в Китай са под отчасти или цялостно блокиране, което визира повече от 65 милиона поданици, съгласно оценка на локални медии, защото втората по величина стопанска система в света се придържа към строгата си политика за нулев коронавирус.

Преговорите за възкръсване на нуклеарната договорка на Запада с Иран от 2015 година се проточиха, макар че съглашението може да разреши на Техеран да усили износа и да усъвършенства световните доставки.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР