Цените на петрола се повишиха рано днес, продължавайки възходящото си

...
Цените на петрола се повишиха рано днес, продължавайки възходящото си
Коментари Харесай

Цените на петрола продължават да се повишават

Цените на петрола се покачиха рано през днешния ден, продължавайки възходящото си придвижване от предходните две сесии заради признаци за мощно икономическо възобновяване в Китай, най-големият вносител на нефт в света, макар че облагите бяха лимитирани от повишаването на запасите от недопечен нефт в Съединени американски щати и опасенията по отношение на общото световно търсене, съобщи Ройтерс.

Фючърсите на сорта Brent от Северно море се повишиха с 12 цента или 0,1 на 100 до 84,43 $ за барел. Цената на американския лек недопечен нефт се увеличи с 9 цента или 0,1 на 100, до 77,78 $ за барел.

И двата сорта означиха растеж с към 1 на 100 през миналата сесия, откакто данните демонстрираха, че индустриалната интензивност в Китай през февруари е повишена с най-бързия ритъм от повече от десетилетие, добавяйки доказателства за икономическо възобновяване на втората по величина стопанска система в света след премахването на строгите ограничавания поради КОВИД-19.

Въпреки това, десета поредна седмица на повишаване на запасите от недопечен нефт в Съединени американски щати ограничи растежа на пазара. Вчера бе обявено, че те са се повишили с 1,2 милиона барела през седмицата, приключваща на 24 февруари, до 480,2 милиона барела, което е най-високото им равнище от май 2021 година, заяви Администрацията за енергийна информация (EIA).

Анкетирани от Ройтерс анализатори чакаха повишаване с 500 000 барела.

 

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР