Цените на петрола се понижиха в понеделник, тъй като перспективите

...
Цените на петрола се понижиха в понеделник, тъй като перспективите
Коментари Харесай

COVID ограниченията в Китай събориха цената на петрола

Цените на петрола се намалиха в понеделник, защото вероятностите за световното търсене на гориво бяха засенчени от следващите Коронавирус ограничавания в Китай. Допълнителен напън върху цената оказва и капацитетът за по-нататъшно повишение на лихвените проценти в Съединените щати и Европа, написа Reuters.

Фючърсите на вид Брент спаднаха с 1.1% и към 10.00 ч. се търгуваха за 91.83 $ за барел. В петък цените се откриха с 4.1% по-високо. Американският недопечен нефт (WTI) поевтиня до 85.66 $ за барел в понеделник, или 1.3% надолу, след растеж от 3.9% през предходната сесия.

Цените бяха малко изменени предходната седмица, защото облагите от номиналното понижаване на доставките от Организацията на страните експортьорки на нефт (ОПЕК) и съдружниците, в това число Русия, група, известна като ОПЕК+, бяха обезщетени от продължаващите блокировки в Китай, най-големият вносител на недопечен нефт в света.

Търсенето на нефт в Китай може да се свие за първи път от две десетилетия тази година, защото политиката на Пекин за нулево разпространяване на COVID-19 държи хората вкъщи по време на празници и понижава потреблението на гориво.

Продължителното наличие на насрещни ветрове поради възобновените вирусни ограничавания в Китай и по-нататъшното закъснение на световните стопански действия към момента може да провокира някои запаси по отношение на по-устойчив напредък “, сподели Джун Ронг Йеап, пазарен пълководец в IG.

„ Общите негативи наподобява надвиват над позитивите “, сподели Йеп, добавяйки, че цената на суровия нефт Брент може да се очертае до 85 $.

Междувременно Европейската централна банка и Федералният запас са подготвени да усилят в допълнение лихвените проценти, с цел да се оправят с инфлацията, която може да увеличи цената на щатския $ по отношение на другите валути и да направи деноминирания в долари нефт по-скъп за вложителите.

Притесненията за търсенето бяха съсредоточени върху въздействието на възходящите лихвени проценти за битка с инфлацията и политиката на Китай за нулева COVID-19 “, написа в записка анализаторът на Commonwealth Bank of Australia Вивек Дхар.

Все отново световните цени на петрола може да се възстановят към края на годината – чака се предлагането да се стегне още повече, когато ембаргото на Европейския съюз върху съветския нефт влезе в действие на 5 декември.

Г-7 ще вкара таван на цените на съветския нефт, с цел да ограничи приходите на Русия от износа му след нахлуването ѝ в Украйна през февруари и възнамерява да предприеме ограничения, с цел да подсигурява, че петролът към момента може да тече към разрастващите се страни.

Ако обявата ви е била забавна и потребна, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР